Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.2°C24.7°C
3 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
14.8°C19.6°C
3 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
15.4°C18.0°C
5 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.9°C22.2°C
4 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.5°C20.9°C
0 BF 43%
Σήμα Χουλιαράκη για μείωση φορολογικών βαρών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σήμα Χουλιαράκη για μείωση φορολογικών βαρών

Σήμα για τη μείωση των φορολογικών βαρών «ώστε ο προϋπολογισμός να καταστεί πιο αναπτυξιακός», έστειλε πριν από λίγο από το βήμα του συνεδρίου Economist o αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης. Παράλληλα, ο ίδιος, εξήρε τους ρυθμούς ανάπτυξης της οικονομίας και σημείωσε ότι «δεν έχουμε δει ξανά τέτοιους αναπτυξιακούς ρυθμούς από το 2007».

Πρόοδος και ιδιοκτησία

Όσον αφορά τη δημοσιονομική πορεία της χώρας, ο αναπληρωτής υπουργός έκανε λόγο για «σημαντική πρόοδο» χαιρετίζοντας το πρωτογενές πλεόνασμα του 2016. «Χρειάζεται ιδιοκτησία των όσων έχουν επιτευχθεί έως σήμερα» έσπευσε να προσθέσει, ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν είμαστε μακριά από την επίτευξη των στόχων μας».

Ακόμη κατέστησε αναγκαία την υλοποίηση παρεμβάσεων στις αγορές, τη δικαιοσύνη και τη δημόσια διοίκηση, αλλά και στο επίπεδο του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Από εκεί και πέρα τόνισε πως «κανείς δεν περίμενε περαιτέρω μέτρα για το χρέος σ’ αυτή τη φάση» για να προσθέσει πως όλοι ήξεραν ότι τα Μεσοπρόθεσμα μέτρα θα εξειδικεύονταν στο τέλος του προγράμματος αναφερόμενος φυσικά στις αποφάσεις του Eurogroup της 15ης Ιουνίου.

Δεν είναι πανάκεια για επιστροφή στις αγορές το QE

Στο ίδιο πλαίσιο, υποστήριξε ότι «δεν είχαμε προσδοκίες ότι το Eurogroup θα μπορούσε να ξεκλειδώσει τη συμμετοχή στην ποσοτική χαλάρωση» και εξήγησε ότι «αυτή είναι μία απόφαση, την οποία θα λάβει μόνη της η ΕΚΤ».

Ωστόσο σημείωσε ότι «τo QE είναι κάτι που θέλουμε, αλλά δεν είναι πανάκεια για την επιστροφή στις αγορές». Παράλληλα, έστειλε μήνυμα ότι «η επιστροφή στις αγορές θα εξαρτηθεί από τις επιδόσεις μας στις μεταρρυθμίσεις και την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων». ​

Τέλος, έκανε έναν απολογισμό 2ετίας, όπως είπε, επισημαίνοντας ότι το έργο ήταν μεγάλο. «Θέλαμε να ενισχύσουμε την θέση της Ελλάδας στην ευρωζώνη. Μέτρο σύγκλισης δεν ήταν βέβαια η ευρωζώνη αλλά θέματα της Ελλάδας» επισήμανε. Θέλαμε να αντιμετωπίσουμε τις ρίζες της κρίσης και πρακτικές του παρελθόντος όπως ο υπερβολικός δανεισμός, ανέφερε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL