Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.0°C25.2°C
3 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.8°C25.4°C
2 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C21.6°C
4 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
0 BF 33%
Αξιωματούχος ΔΝΤ: Συμφωνία με την Ελλάδα εντός των επόμενων τριών εβδομάδων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αξιωματούχος ΔΝΤ: Συμφωνία με την Ελλάδα εντός των επόμενων τριών εβδομάδων

Οι επερχόμενες πληρωμές ελληνικών ομολόγων αποτελούν την καλύτερη «εγγύηση» για την επίτευξη μίας συμφωνίας για το ελληνικό χρέος, υποστήριξε αξιωματούχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, μιλώντας στο πρακτορείο CNBC.

«Υπάρχoυν ορισμένα ευαίσθητα πολιτικά θέματα, τα οποία καθυστερούν τη διαδικασία, αλλά οι πληρωμές των ελληνικών ομολόγων τον Ιούλιο διασφαλίζουν την επίτευξη συμφωνίας για την Ελλάδα» έσπευσε να προσθέσει το στέλεχος του ΔΝΤ.

Στο πλαίσιο αυτό, εξέφρασε την πεποίθηση ότι «η αναγκαία συμφωνία θα επιτευχθεί εντός των επόμενων τριών εβδομάδων, χάρη στην πίεση του χρόνου». «Στόχος μας είναι να φθάσουμε σε συμφωνία στις 15 Ιουνίου» υπερθεμάτισε μία δεύτερη πηγή, η οποία πρόσκειται στην πλευρά της Κομισιόν.

Τον Ιούλιο, η Ελλάδα καλείται να προχωρήσει σε αποπληρωμές ομολόγων, ύψους 8 δισ. ευρώ, και χωρίς την εκταμίευση της επόμενης δόσης, η κυβέρνηση θα δυσκολευθεί αρκετά να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.

Ωστόσο ο αξιωματούχος το ΔΝΤ αμφιβάλλει για το αν η Ελλάδα θα σταματήσει να προκαλεί «οικονομικό πονοκέφαλο» στις χώρες της Ευρωζώνης. «Ας είμαστε ειλικρινείς, θα χρειαστούν 20 χρόνια για να “διορθωθεί” η ζημιά στην Ελλάδα» δήλωσε, χαρακτηριστικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL