Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.9°C21.3°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.2°C19.5°C
3 BF 50%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.2°C
5 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.3°C17.3°C
1 BF 47%
Φοροελεγκτές "ειδικής αποστολής" σε 9 κοσμικά παραθεριστικά κέντρα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Φοροελεγκτές "ειδικής αποστολής" σε 9 κοσμικά παραθεριστικά κέντρα

Σε εννέα "κοσμικά" θέρετρα, εκ των οποίων τα οκτώ είναι νησιά, θα δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες ο ελεγκτικός μηχανισμός της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, καθώς οι τόποι μεγάλης προσέλκυσης τουριστών θεωρούνται ως "ύποπτοι" φοροπαραβατικότητας και ιδίως όσον αφορά την έκδοση αποδείξεων. Εκτός όμως της τελευταίας αυτής παράβασης, φέτος οι ελεγκτές εφοριακοί θα έχουν και ένα πρόσθετο αντικείμενο ελέγχου, που είναι η υποχρεωτική εγκατάσταση των μηχανημάτων πληρωμής μέσω καρτών (POS) σε μια σειρά επαγγελμάτων, μεταξύ των οποίων ξενοδοχεία, εστιατόρια, ταβέρνες, καφετέριες, μπαρ, καταστήματα διασκέδασης και αναψυχής, τουριστικά γραφεία κ.λπ.

Για τον λόγο αυτόν, ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής απηύθυνε (ελλείψει μάλιστα και προσωπικού σε εφορίες στους τόπους παραθερισμού) πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για εφοριακούς οι οποίοι θα αποσπαστούν στα νησιά.

Όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση, καλούνται οι εφοριακοί οι οποίοι ανήκουν οργανικά στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων να υποβάλουν δήλωση προτίμησης για την απόσπασή τους, διαλέγοντας δύο από τις παρακάτω ΔΟΥ: Κέρκυρας, Σύρου, Θήρας, Πάρου, Νάξου, Μυκόνου, Κω, Ρόδου και Πολύγυρου.

Πρόσθετο προσωπικό αναζητείται ακόμη και για τις Υπηρεσίες Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων Αττικής και Θεσσαλονίκης. Οι έλεγχοι προγραμματίζονται για το τρίμηνο Ιουλίου - Σεπτεμβρίου και θα διενεργούνται 24 ώρες το εικοσιτετράωρο, επτά ημέρες την εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένων και των αργιών.

Στο επίκεντρο των μερικών επιτόπιων ελέγχων θα βρεθούν η εκπλήρωση των φορολογικών υποχρεώσεων, η τήρηση βιβλίων και η έκδοση αποδείξεων, όσο και «η καταγραφή πληροφοριών για τη συμπεριφορά των φορολογουμένων, οι οποίες καταχωρίζονται και αξιοποιούνται για τη διενέργεια περαιτέρω ενεργειών της φορολογικής διοίκησης, με απώτερο σκοπό τον εντοπισμό της αποκρυβείσας φορολογητέας ύλης για φορολογούμενους που ασκούν οποιαδήποτε δραστηριότητα ή διακινούν αγαθά».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL