Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.5°C22.3°C
4 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
14 °C
13.1°C16.1°C
3 BF 88%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
18.8°C28.2°C
6 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
30 °C
27.2°C29.8°C
6 BF 21%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
2 BF 82%
Διεθνές συνέδριο για τους υδρογονάνθρακες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Διεθνές συνέδριο για τους υδρογονάνθρακες

Η ανάδειξη τρόπων για τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου θεσμικού και λειτουργικού πλαισίου, που θα ανοίξει τον δρόμο για την εκμετάλλευση του πετρελαίου και του φυσικού αερίου στην Ελλάδα μέσω των βέλτιστων πρακτικών, αποτελεί τον βασικό στόχο του 2ου Διεθνούς Συνεδρίου Πετρελαίου, που θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο μήνα.

Το διεθνές συνέδριο, με θέμα “Ελλάδα: Τα αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου μπορούν να αποτελέσουν βασικό μοχλό ανάπτυξης της χώρας”, που θα πραγματοποιηθεί 8-9-10 Ιουνίου στην Αθήνα, συνδιοργανώνεται από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Έρευνας και Τεχνολογίας και το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛ.ΠΕ.).

Αποσκοπεί στην ανάδειξη του δυναμικού των υδρογονανθράκων της Ελλάδας, κατόπιν τεκμηρίωσης και αξιολόγησης των υπαρχόντων δεδομένων, στην παρουσίαση προϋποθέσεων και ευκαιριών για οικονομική ανάπτυξη της χώρας, στην αναζήτηση επενδυτικών ευκαιριών - συνεργασιών, στην ανάλυση των προοπτικών τόνωσης της απασχόλησης νέων εργαζομένων στον τομέα πετρελαίου, στη “μεταφορά” success stories έμπειρων εταιρειών πετρελαίου, αλλά και στον εντοπισμό προβλημάτων σε επίπεδο υποδομών και στην υποβολή προτάσεων για αναβάθμιση και βελτίωση της λειτουργίας τους.

Παράλληλα επιδιώκεται η δημοσιοποίηση των λειτουργικών κανόνων για την προστασία των εργαζομένων και του περιβάλλοντος, καθώς και η αναλυτική ενημέρωση για τη σταδιακή προετοιμασία των εργαζομένων και αντιπροσώπων τους, προκειμένου να ανταποκριθούν σε έναν νέο ρόλο που επιβάλλει η νέα οδηγία 2013/30 της Ε.Ε. για την ασφάλεια των υπεράκτιων εργασιών πετρελαίου - αερίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL