Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
10.3°C16.5°C
1 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
9.1°C12.6°C
1 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
8.0°C12.7°C
1 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
10.4°C14.1°C
3 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
6 °C
5.9°C11.2°C
0 BF 93%
Κ. Φωτάκης: Η οικονομία σταθεροποιείται, το στοίχημα της ανάπτυξης είναι κυρίαρχο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κ. Φωτάκης: Η οικονομία σταθεροποιείται, το στοίχημα της ανάπτυξης είναι κυρίαρχο

«Έχουμε όλα τα σημάδια ότι η οικονομία σταθεροποιείται, οπότε το στοίχημα της ανάπτυξης είναι κυρίαρχο», τόνισε σε δηλώσεις του ο αναπληρωτής υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας Κώστας Φωτάκης, ο οποίος μίλησε στην γενική συνέλευση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Πάτρα.

Όπως πρόσθεσε ο Κώστας Φωτάκης, «η συμμετοχή μου στην συνέλευση συμβολίζει την πίστη που έχουμε σαν κυβέρνηση για το δυναμικό που υπάρχει στη Δυτική Ελλάδα και στην Πάτρα».

Παράλληλα, ανέφερε ότι «το επιχειρηματικό δυναμικό, σε συνδυασμό με το ακαδημαϊκό και ερευνητικό οικοσύστημα πραγματικά μπορεί να φτιάξει νέες συνθήκες για την περιοχή, όσον αφορά αυτό που λέμε την οικονομία της γνώσης, δηλαδή την οικονομία που βασίζεται στην αξιοποίηση των ερευνητικών αποτελεσμάτων».

Ακόμη, ο αναπληρωτής υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας σημείωσε ότι «ο σχεδιασμός που έχουμε κάνει για όσα ανέφερα προηγουμένως, έχει ήδη αρχίσει να υλοποιείται, αλλά εκείνο που γίνεται για πρώτη φορά είναι ότι ξεκινούν περιοδεύουσες παρουσιάσεις». «Μαζί μας» συνέχισε ο Κώστας Φωτάκης «έρχονται η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων, όπου και οι δύο οργανισμοί συνδράμουν στην προσπάθεια για την τόνωση και την ανάδειξη της καινοτόμου επιχειρηματικότητας, της υγιούς καινοτόμου επιχειρηματικότητας, αφού υπάρχουν ευκαιρίες για το δυναμικό της περιοχής».

Επίσης, ο Κώστας Φωτάκης αναφέρθηκε και στον νέο αναπτυξιακό νόμο τονίζοντας ότι «περιέχει πολλά στοιχεία, τα οποία ευνοούν την επιχειρηματικότητα». Μάλιστα, όπως υπογράμμισε, «υπάρχουν πολλά καινούργια στοιχεία, τα οποία αφού έχουν να κάνουν με την καινοτομία, είναι και καινοτόμα στοιχεία τα ίδια».

Στην συνέλευση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας, παρευρέθηκε και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, Ηλίας Ξανθάκος, ο οποίος, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του, «πάει να κλείσει ένας υφεσιακός κύκλος που μας έχει ταλαιπωρήσει σαν οικονομία και σαν κοινωνία εδώ και αρκετά χρόνια και ελπίζουμε να πάμε σε μία καινούργια παραγωγική κατάσταση με ένα καινούργιο μοντέλο, γιατί αυτό θέλουμε και αυτό επιδιώκουμε». «Επομένως», συνέχισε, «θα θέλαμε δίπλα μας σε αυτή την προσπάθεια και τους επιχειρηματίες και τους βιομηχάνους και είμαι σίγουρος ότι θα είναι δίπλα μας, διότι είναι προς το συμφέρον όλων μας».

«Αυτό που θέλουμε να κάνουμε», πρόσθεσε ο Ηλίας Ξανθάκος, «είναι να συμφωνήσουμε με τους επιχειρηματίες και να τους πείσουμε, ότι μπορούμε να φτιάξουμε ένα σχέδιο για τα επόμενα τέσσερα με πέντε χρόνια, να δουλέψουμε με όρους πραγματικής οικονομίας, να δούμε τι πρέπει να κάνουμε, τόσο στο δικό τους τον χώρο, όσο και στον δικό μας, ώστε η επόμενη ημέρα να είναι παραγωγική και να μην στηρίζεται σε ανούσια δάνεια και σε καταναλώσεις εισαγόμενων προϊόντων».

Ακόμη, ανέφερε ότι «πρέπει να αλλάξουμε τελείως τον τρόπο που σκεπτόμαστε, καταναλώνουμε και παράγουμε», υπογραμμίζοντας σε αυτό το σημείο, ότι «υπάρχει σχέδιο και τα βασικά του ίχνη φαίνονται στον αναπτυξιακό νόμο και εν μέρει στο ΕΣΠΑ».

Επίσης, είπε ότι «τις επόμενες ημέρες που θα κυκλοφορήσει για δημόσια διαβούλευση η αναπτυξιακή στρατηγική 2017- 2021, εκεί θα φανεί ότι υπάρχει σχέδιο, το οποίο μάλιστα έχει αρκετό ενδιαφέρον και θα είναι ένα πεδίο συμφωνίας με τους παραγωγικούς φορείς».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL