Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.0°C20.2°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
15.4°C17.9°C
0 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
12.0°C15.5°C
2 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
15.4°C17.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.1°C15.1°C
0 BF 51%
ΜΙΚΡΑ Οικονομικά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΜΙΚΡΑ Οικονομικά

Σε συνομιλίες με τον ελληνικό όμιλο Libra η ισπανική τράπεζα Banco Popular

Ο νέος επικεφαλής της Ισπανικής Banco Popular Εμίλιο Σαράχο βρίσκεται σε συνομιλίες για την πώληση του χαρτοφυλακίου ακινήτων, καθώς επίσης και ενός ποσοστού της τράπεζας, στον όμιλο Libra, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της διαδικτυακής εφημερίδας El Confidencial. Οι συνομιλίες με την ελληνική εταιρεία, που προέρχεται από τον ναυτιλιακό κλάδο, βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο, σύμφωνα με την εφημερίδα, που επικαλείται πηγές κοντά στην τράπεζα τις οποίες δεν κατονομάζει.

Ο όμιλος Libra θα μπορούσε να επενδύσει τουλάχιστον μεταξύ 350 εκατ. και 400 εκατ. ευρώ σε μετρητά, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα. Η Banco Popular αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο, ενώ εκπρόσωπος του Libra Group δήλωσε ότι η εταιρεία δεν σχολιάζει φήμες της αγοράς.

Banco Popular, θεωρείται ο αδύναμος κρίκος του ισπανικού τραπεζικού συστήματος, κυρίως λόγω της μεγάλης έκθεσής της σε προβληματικά ακίνητα. Το 2016 ανακοίνωσε ζημιές - ρεκόρ ύψους 3,5 δισ. ευρώ.

Στις 23-24 Μαΐου το Posidonia Sea Tourism Forum

Με τη σεζόν να έχει ήδη ξεκινήσει, το 4ο Posidonia Sea Tourism Forum φέρνει και πάλι την ανατολική Μεσόγειο στο προσκήνιο της διεθνούς βιομηχανίας κρουαζιέρας. Δεδομένων των γεωπολιτικών προκλήσεων που αντιμετωπίζει η περιοχή, η φετινή διοργάνωση προσφέρει την ευκαιρία να συζητηθούν σε βάθος τρέχουσες τάσεις και εξελίξεις που θα επηρεάσουν καθοριστικά το μέλλον του θαλάσσιου τουρισμού στην ανατολική Μεσόγειο.

Κορυφαίοι παράγοντες της παγκόσμιας βιομηχανίας κρουαζιέρας θα συναντηθούν με ενδιαφερόμενους φορείς και κυβερνητικούς αξιωματούχους της περιοχής, συμπεριλαμβανομένων των υπουργών Εμπορικής Ναυτιλίας και Τουρισμού της Ελλάδος, προκειμένου να συζητήσουν στρατηγικές ανάδειξης νέων προορισμών και κατευθύνσεις για περαιτέρω ανάπτυξη. Το Forum θα πραγματοποιηθεί στις 23 και 24 Μαΐου στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών, με θέμα «Επαναπροσδιορίζοντας την κρουαζιέρα στην ανατολική Μεσόγειο». Εκπρόσωποι των σημαντικότερων ενώσεων, δικτύων και οργανισμών λιμένων έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους στο Posidonia Sea Tourism Forum 2017, μεταξύ των οποίων οι κ. Kristijan Pavić, πρόεδρος της MedCruise, Emre Sayin, διευθύνων σύμβουλος της Global Ports Holding, κ.ά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL