Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.7°C23.5°C
4 BF 41%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.0°C20.8°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.5°C18.0°C
5 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.6°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
20.7°C21.9°C
4 BF 30%
ΜΙΚΡΑ Οικονομικά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΜΙΚΡΑ Οικονομικά

Ο Κ. Μίχαλος ζητάει οριζόντια παράταση στον Αναπτυξιακό

Την αναγκαιότητα να δοθεί οριζόντια παράταση για την ολοκλήρωση των ενταγμένων στον Αναπτυξιακό Νόμο 3299/2004 έργων έως τα τέλη του 2018 επισημαίνει σε επιστολή που απέστειλε στον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Δ. Παπαδημητρίου και στον αντίστοιχα αρμόδιο υφυπουργό Α. Χαρίτση, ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος, τονίζοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση υπάρχει κίνδυνος να ακυρωθούν αξιόπιστα και βιώσιμα επενδυτικά σχέδια που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη.

Ενδιαφέρον 45 επενδυτών για το Ταμείο Συμμετοχών

Συνολικά 45 επενδυτικά σχήματα δήλωσαν ενδιαφέρον να αναλάβουν τη διαχείριση των υποταμείων που θα δημιουργηθούν στο πλαίσιο του Ταμείου Επιχειρηματικών Συμμετοχών "EquiFund".

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος ολοκληρώθηκε με επιτυχία και μετά την ολοκλήρωση και της δεύτερης φάσης της αξιολόγησης, που ξεκινάει τον Απρίλιο, η τελική επιλογή για την έναρξη δραστηριοποίησης των πρώτων υποταμείων αναμένεται τον Σεπτέμβριο. Σημειώνεται πως η επενδυτική πλατφόρμα θα απαρτίζεται από τρία υποταμεία, συγκεκριμένα ένα για τον τομέα της καινοτομίας και δύο για τους τομείς της γενικής επιχειρηματικότητας. Πρόκειται για τα υποταμεία: Innovation window, Early stage Venture Capital Funds και Growth Stage Private Equity Funds. Εκ των αρχικών πόρων ύψους 260 εκατ. ευρώ που έχουν δεσμευθεί για το Ταμείο Συμμετοχών (200 εκατ. ευρώ από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους και 60 εκατ. ευρώ από το EIF), τα 80 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για το πρώτο υποταμείο, τα 100 για το δεύτερο και τα υπόλοιπα 80 για το τρίτο υποταμείο. Ωστόσο εκτιμάται ότι τα ποσά αυτά θα πολλαπλασιαστούν, καθώς αναμένεται και στην πορεία να συμμετάσχουν και άλλοι θεσμικοί επενδυτές και βέβαια από τα κονδύλια που θα εισφέρουν οι ιδιώτες επενδυτές στο πλαίσιο της συνεισφοράς τους στα υποταμεία. Εν τω μεταξύ αύριο Τετάρτη θα παρουσιαστεί η δράση "Ερευνώ - Δημιουργώ - Καινοτομώ", που προκηρύχθηκε στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020 (ΕΠΑνΕΚ).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL