Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.8°C
1 BF 60%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
9.8°C13.6°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
9.0°C16.0°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C17.1°C
3 BF 86%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
8.9°C11.3°C
0 BF 81%
Προσπάθεια επαναφοράς της εκλογολογίας από μερίδα ΜΜΕ / Ν. Φίλης: Δεν έχω κάνει καμιά δήλωση υπέρ εκλογών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Προσπάθεια επαναφοράς της εκλογολογίας από μερίδα ΜΜΕ / Ν. Φίλης: Δεν έχω κάνει καμιά δήλωση υπέρ εκλογών

Την επίσημη διάψευση του Νίκου Φίλη συνάντησαν τα σενάρια ότι τάσσεται υπέρ της διεξαγωγής εκλογών με σκοπό να σταματήσει η φθορά του ΣΥΡΙΖΑ από τη συμμετοχή του κόμματος στην κυβέρνηση.

“Η κυβέρνηση συνεχίζει τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές προκειμένου να επιτύχει την καλύτερη δυνατή συμφωνία προς όφελος των Ελλήνων πολιτών και ιδιαίτερα εκείνων που έχουν πληγεί σκληρά από την κρίση. Βιάζονται λοιπόν όσοι κατασκευάζουν σενάρια εκλογών” υπογράμμισε σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας πως “οι εξελίξεις θα συζητηθούν στην ώρα τους, στα αρμόδια όργανα του ΣΥΡΙΖΑ, όπου με κοινή αγωνία και ευθύνη για την πατρίδα και τους πολίτες θα ληφθούν οι αποφάσεις”.

“Για τον λόγο αυτόν, δεν έχω κάνει καμιά δήλωση υπέρ της άμεσης διενέργειας εκλογών σε κανένα μέσο ενημέρωσης, όπως τεχνηέντως με εμφανίζει το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ‘Ελευθερία του Τύπου’”.

Η επίσημη διάψευση του μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ έγινε με αφορμή πρωτοσέλιδο (κύριο θέμα) της νέας εφημερίδας, με τίτλο “Εκλογές για να σωθούμε” και φωτογραφία του Νίκου Φίλη. Εξάλλου το σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας δεν παρέπεμπε σε κάποιες πηγές ή πληροφορίες, αλλά προχωρούσε σε ερμηνείες των δημόσιων λεγομένων του τέως υπουργού Παιδείας.

Εκτός από την “Ελευθερία του Τύπου” καταγράφηκαν και άλλα φύλλα (πχ. “Real”) που έκαναν λόγο για εισηγήσεις του Νίκου Φίλη, αλλά και του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη, καθώς και του υπουργού Επικρατείας Χριστόφορου Βερναρδάκη, υπέρ της διενέργειας εκλογών. Φαίνεται, μάλιστα, να επιχειρείται μια γενικότερη προσπάθεια να ανοίξει ξανά η εκλογολογία. Πέρα από την επαναφορά του αιτήματος εκλογών από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, και τα χθεσινά “Νέα” κυκλοφόρησαν με τίτλο “Ρίχνουν το αδιέξοδο στις κάλπες”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL