Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
14.8°C17.3°C
3 BF 84%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.9°C14.4°C
2 BF 79%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
11.0°C14.3°C
2 BF 88%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
18.0°C18.8°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.9°C
3 BF 100%
Δριμύ κατηγορώ του κυβερνητικού εκπροσώπου: / Δριμύ κατηγορώ του κυβερνητικού εκπροσώπου: Η Ν.Δ. δίνει διαπιστευτήρια στους δανειστές
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δριμύ κατηγορώ του κυβερνητικού εκπροσώπου: / Δριμύ κατηγορώ του κυβερνητικού εκπροσώπου: Η Ν.Δ. δίνει διαπιστευτήρια στους δανειστές

Εν αναμονή της επανέναρξης των τηλεδιασκέψεων για το κλείσιμο της αξιολόγησης, η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ ασκούν σφοδρή κριτική στη Ν.Δ. για τη στάση της έναντι των απαιτήσεων του ΔΝΤ, για την επιμονή της να πιέζει για ένα άνευ όρων κλείσιμο της αξιολόγησης, καθώς και για την επιλογή της να καταψηφίσει τόσο τα μέτρα όσο και τα αντίμετρα που θα συνοδεύουν την τελική συμφωνία.

Όπως εξήγησε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος μιλώντας αργά το βράδυ της Δευτέρας στην ΕΡΤ1, «Δεν πρέπει να κάνουμε για άλλη μια φορά το ίδιο λάθος”, υπό την πίεση του χρόνου, που πράγματι είναι πολύ κρίσιμος παράγοντας για την οικονομία, “να μην έχουμε μια συνολική λύση, να μείνουν μετέωρα τα θέματα που φορούν τη διαχείριση του ελληνικού χρέους και έτσι το πρόβλημα να ξανασκάσει μπροστά μας έπειτα από τρεις, τέσσερις ή πέντε μήνες”. Σε αυτό το πλαίσιο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι η Ν.Δ. «δίνει διαπιστευτήρια στο ΔΝΤ» με το να αποδίδει στην ελληνική κυβέρνηση την ευθύνη για την καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης.

Π. Ρήγας: Προσβλητικές για την κοινωνία οι θέσεις της Ν.Δ.

Στη στρατηγική της Ν.Δ. που “έχει φτάσει σε ένα προσβλητικό σημείο για την ελληνική κοινωνία» αναφέρθηκε χθες και ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Ρήγας σχετικά με την εμμονή της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα μέτρα που ζητάει το ΔΝΤ και τη στάση της στα εργασιακά. «Όλοι επιθυμούν να κλείσει η τεχνική συμφωνία ώς τις 20 Μαρτίου” και αμέσως μετά να ολοκληρωθεί και η συζήτηση για το χρέος σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι «το σύνολο των μέτρων θα έχει δημοσιονομικό αποτέλεσμα μηδέν” και “στόχος είναι να ελαφρυνθούν οι κοινωνικές ομάδες που θα επιβαρυνθούν».

Ρ. Σβίγκου: Μάθημα Μητσοτάκη στους δανειστές ότι ζητούν λίγα

“Ακόμα και τώρα ο κ. Μητσοτάκης, αντί να εκφράσει την αντίθεσή του σε παράλογες απαιτήσεις, μιλάει για μεταρρυθμίσεις κάνοντας μαθήματα στους δανειστές ότι ζητούν λίγα” τόνισε χθες στα Παραπολιτικά Fm η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου, ενώ γενικότερα για τη στάση των δυνάμεων της αντιπολίτευσης έκανε λόγο για “υποκρισία”. Σε ερώτηση για τις πρόσφατες δηλώσεις του Πάνου Σκουρλέτη (σ.σ.: για την ανάγκη να υπάρξει διευρυμένη πλειοψηφία κατά την ψήφιση των μέτρων και αντίμετρων στη Βουλή), είπε ότι υπουργός Εσωτερικών “εκφράζει τον πολιτικό προβληματισμό και την αγωνία του”, ώστε “να αναλάβει τις ευθύνες της η αντιπολίτευση, η οποία τη μία μέρα έχει τον ρόλο του Πόντιου Πιλάτου και νίπτει τας χείρας της, την άλλη μέρα συνηγορεί υπέρ των συμφερόντων των δανειστών, κρατώντας μια στάση ανευθυνότητας και κινδυνολογίας”.

Κ. Δουζίνας: Η δήλωση Σκουρλέτη αναδεικνύει την παραδοξότητα της Ν.Δ.

Για το ίδιο θέμα ο Κώστας Δουζίνας δήλωσε χθες στον ρ/σ Στο Κόκκινο ότι «Η πολιτική θέση Σκουρλέτη είναι απολύτως κατανοητή”. “Είμαστε σε αυτό το μεγάλο παράδοξο, τη λιγάκι γελοία κατάσταση εδώ και έναν μήνα - και συνεχίζεται, που από τη μία μας λέει η αντιπολίτευση "υπογράψτε τα μέτρα χθες, ό,τι σας πουν να το υπογράψετε" και από την άλλη πλευρά μας καταδικάζει ότι πρόκειται να επιβάλουμε τεράστια νέα βάρη στον ελληνικό λαό και είμαστε πιο ‘μνημονιακοί από τους ίδιους’, εξήγησε ο βουλευτής Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας, πάντως, ότι «η κυβερνητική πλειοψηφία των 153 βουλευτών είναι απολύτως σταθερή και σθεναρή».

Κ. Χρυσόγονος: “Να τοποθετηθεί η Ν.Δ. σε όσα ζητούν οι δανειστές”

Στην ίδια λογική, μιλώντας χθες στον Real Fm ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος είπε ότι αν δεν κλείσει άμεσα το ζήτημα της αξιολόγησης, πρέπει να πάει στη Bουλή για τοποθετηθεί η Ν.Δ. για όσα ζητούν οι δανειστές. Επίσης, σε παρέμβασή του στο Ευρωκοινοβούλιο τόνισε την ανάγκη γενναίας ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους και επέκρινε τη στάση των ευρωπαϊκών θεσμών να “παρατηρούν σχεδόν άφωνοι το ΔΝΤ να αξιώνει τη συνέχιση της κατεδάφισης των συλλογικών διαπραγματεύσεων”.

ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου: Αοριστολογίες και ευχολόγια Μητσοτάκη

Τέλος, στον Κυριάκο Μητσοτάκη επιτέθηκε και η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου Κρήτης σχετικά με τις δηλώσεις που έκανε για τα μεγάλα έργα στο νησί. “Προφανώς κάποιοι στη Ν.Δ. νομίζουν πως o ελληνικός λαός έχει μνήμη χρυσόψαρου και προσπαθούν να υφαρπάξουν την ψήφο του με αοριστολογίες και ευχολόγια” τόνισε ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του, επισημαίνοντας πως ο κ. Μητσοτάκης "ξέχασε σκοπίμως να μας πει πως επί των ημερών των κυβερνήσεων Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ όλα τα μεγάλα ζητήματα καρκινοβατούσαν, τα μεγάλα έργα της Κρήτης παραπέμφθηκαν στις καλένδες".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL