Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.2°C14.8°C
3 BF 83%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
10.9°C13.9°C
2 BF 76%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.9°C11.6°C
2 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
15 °C
13.6°C16.8°C
5 BF 86%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
10 °C
9.9°C10.7°C
3 BF 100%
Έρευνα / Έρευνα: Έβδομη φθηνότερη χώρα στην Ευρώπη η Ελλάδα ως προς το κόστος χρήσης αυτοκινήτου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Έρευνα / Έρευνα: Έβδομη φθηνότερη χώρα στην Ευρώπη η Ελλάδα ως προς το κόστος χρήσης αυτοκινήτου

Έβδομη φθηνότερη χώρα ανάμεσα σε 24 χώρες της Ευρώπης κατατάσσεται η Ελλάδα ως προς το κόστος χρήσης αυτοκινήτου, με τους Έλληνες οδηγούς να πληρώνουν 459 ευρώ τον μήνα για βενζίνη και 423 ευρώ για diesel. Μεταξύ των Ευρωπαίων ιδιοκτητών αυτοκινήτων οι Νορβηγοί είναι αυτοί που πληρώνουν τα περισσότερα για να οδηγούν ένα αυτοκίνητο, φτάνοντας τα 708 ευρώ ανά μήνα και πληρώνοντας σχεδόν τα διπλάσια για τη βενζίνη του αυτοκινήτου τους σε σύγκριση με τους Ούγγρους, οι οποίοι πληρώνουν 364 ευρώ σε μηνιαία βάση.

Η Ολλανδία είναι η πιο ακριβή χώρα για τους οδηγούς diesel αυτοκινήτων, καθώς οι Ολλανδοί κατά μέσον όρο ξοδεύουν 695 ευρώ ανά μήνα για τα πετρελαιοκίνητα οχήματά τους, ενώ η Ουγγαρία είναι η φθηνότερη χώρα, με τα έξοδα για τα diesel αυτοκίνητα να ανέρχονται σε 369 ευρώ τον μήνα.

Αυτά είναι μερικά από τα ευρήματα του Δείκτη CarCost της LeasePlan για το 2016, αποτελέσματα μιας πρόσφατης μελέτης που εξετάζει το κόστος της ιδιοκτησίας και χρήσης των βενζινοκίνητων και diesel αυτοκινήτων σε 24 ευρωπαϊκές χώρες. Η μελέτη βασίστηκε στη γνώση, την εμπειρία και τη μεθοδολογία μέτρησης που έχει αναπτύξει η LeasePlan μέσα από τη διαχείριση στόλων που περιλαμβάνουν πολλά και διαφορετικά brands αυτοκινήτων.

Σε ό,τι αφορά το κόστος απόσβεσης στην Ευρώπη, για μικρά και μεσαία αυτοκίνητα αντιπροσωπεύει το 37% του συνολικού κόστους. Τα τέλη κυκλοφορίας και ο ΦΠΑ αντιστοιχούν στο 20%, ενώ το κόστος των καυσίμων στο 16% του συνολικού κόστους ενός αυτοκινήτου ανά μήνα. Αυτό σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων έχουν σχετικά μικρή επιρροή επί των εξόδων, καθώς το 84% του συνόλου αυτών είναι σταθερό. Το χαμηλό συνολικό κόστος που παρατηρείται στην Ουγγαρία οφείλεται κυρίως στη χαμηλότερη, από τον μέσο όρο, τιμή αγοράς, η οποία επηρεάζει θετικά τις δαπάνες απόσβεσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL