Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.2°C22.0°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.7°C21.2°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
1 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.4°C
2 BF 63%
Δ. Παπαδημητρίου: / Δημιουργούμε νέο επενδυτικό κλίμα, θέλουμε να αυξήσουμε τις εξαγωγές
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δ. Παπαδημητρίου: / Δημιουργούμε νέο επενδυτικό κλίμα, θέλουμε να αυξήσουμε τις εξαγωγές

«Η κυβέρνηση προσπαθεί να δημιουργήσει ένα πιο ευέλικτο δημοσιονομικό περιθώριο για να βοηθήσει τον ιδιωτικό τομέα, προσπαθεί να αλλάξει το επενδυτικό κλίμα για να προσελκύσει επενδύσεις και να αυξήσει τις εξαγωγές». Αυτό είπε νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής ο υπουργός Οικονομίας Δ. Παπαδημητρίου κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του ΕΤΕΑΝ (Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης).

Ο υπουργός αναφερόμενος στο ΕΤΕΑΝ ανέφερε: «Περιμένουμε το ΕΤΕΑΝ να παίξει πιο σημαντικό ρόλο από αυτόν που έχει παίξει μέχρι σήμερα». «Υπάρχουν νέα χρηματοδοτικά εργαλεία που θα προσελκύσουν επενδύσεις και θα βοηθήσουν τις εξαγωγές» σημείωσε ο ίδιος, ο οποίος ανέφερε επίσης ότι «η έννοια της ομαλότητας και της κανονικότητας έχει εκλείψει από τη χώρα, ίσως και από την Ευρώπη». Τόνισε δε πως «υπάρχουν κάποια θετικά σημεία που μας λένε ότι πρέπει να αποδεχθούμε ότι έχουμε αλλάξει σελίδα και αυτό γιατί υπάρχουν αρκετά γεγονότα που το αποδεικνύουν αυτό».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΕΤΕΑΝ Κώστας Γαλιάτσος σημείωσε πως το ΕΤΕΑΝ επιστρέφει στην εγγυοδοτική δραστηριότητα μετά από επτά χρόνια, ενώ ανέφερε πως θα αναπτυχθούν και νέα χρηματοδοτικά εργαλεία, στους πρώτους μήνες του έτους θα ξεκινήσει η λειτουργία του νέου Ταμείου Επιχειρηματικότητας κ.ά. Επίσης ο ίδιος σημείωσε πως το ΕΤΕΑΝ θα προχωρήσει μέσω του Ταμείου Εξοικονομώ ΙΙ τον συνδυασμό επιδοτήσεων και χρηματοδοτήσεων, ενώ από την εκπνοή του 2016 το ΕΤΕΑΝ έχει αποκτήσει το σύνολο των μετοχών του ΤΑΝΕΟ (Ταμείο Νέας Οικονομίας).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL