Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.2°C18.1°C
1 BF 67%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
15 °C
11.6°C16.2°C
1 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
13.7°C16.0°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.6°C14.9°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
13.4°C13.5°C
1 BF 64%
Ρύθμιση για τις οφειλές προς τους Δήμους προανήγγειλε ο Π. Σκουρλέτης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ρύθμιση για τις οφειλές προς τους Δήμους προανήγγειλε ο Π. Σκουρλέτης

Ρύθμιση για τις οφειλές μικρομεσαίων επιχειρήσεων και πωλητών σε δήμους και δημοτικές επιχειρήσεις θα καταθέσει εντός του Ιανουαρίου η κυβέρνηση όπως ανακοίνωσε στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης.

«Είναι στις προθέσεις του υπουργείου στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο που θα κατεβάσει εντός του μήνα να περιλαμβάνεται διάταξη που πέρα από τις δόσεις θα πρέπει να έχει μέριμνα και για τις προσαυξήσεις στα βεβαιωμένα αυτά ποσά ιδίως στα επιτόκια», υπογράμμισε ο υπουργός Εσωτερικών απαντώντας στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Βασίλη Κεγκέρογλου. «Πρέπει να είμαστε ανοιχτοί σε τέτοιες ρυθμίσεις παρά ένα φαινόμενο κάποιων οφειλετών που στη λογική των απανωτών κατά καιρούς ρυθμίσεων άφηναν να μην πληρώνουν υποχρεώσεις τους. Σήμερα το πρόβλημα είναι πραγματικό και πρέπει δώσουμε δυνατότητα να βάλουν σε κάποια τάξη τα οικονομικά τους πολίτες και μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις», επεσήμανε ο Π. Σκουρλέτης. 

«Το νομοσχέδιο θα αποτελέσει μια πραγματική ανάσα για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις», εκτίμησε ο υπουργός Εσωτερικών προσθέτοντας ότι η ρύθμιση αναμένεται να κατατεθεί και γίνεται ύστερα από συζήτηση «με την ΚΕΔΕ και ανθρώπους της αυτοδιοίκησης».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL