Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ξεκινούν διαγωνισμοί για τις μαρίνες Πύλου και Αλίμου

Στόχος των εσόδων από αποκρατικοποιήσεις για το 2017 τα 2,6 δισ.

Διαγωνισμοί για την παραχώρηση τουριστικών λιμένων που εκκρεμούν εδώ και καιρό αναμένεται να ξεκινήσουν τις επόμενες μέρες, καθώς αύριο υποβάλλονται οι δεσμευτικές προσφορές για τη μαρίνα Πύλου, ενώ στις αρχές Φεβρουαρίου ξεκινά ο διαγωνισμός για τη μαρίνα Αλίμου.

Στόχος παραμένει η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συλλογή εσόδων. Μόνο από την ολοκλήρωση των συμφωνιών για την παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων και την 20ετή παράταση της σύμβασης παραχώρησης του αεροδρομίου "Ελευθέριος Βενιζέλος" προβλέπεται πως θα εισρεύσει στα ταμεία του ΤΑΙΠΕΔ περί το 1,8 δισ. ευρώ, ενώ το 2016 εισπράχθηκαν περί τα 500 εκατ.

Για το σύνολο του έτους προβλέπονται έσοδα 2,6 δισ. ευρώ από τις αποκρατικοποιήσεις, όταν στην πενταετία 2011-2016 εισπράχθηκαν 3,4 δισ. ευρώ. Ενδεχόμενα επιπλέον έσοδα αναμένονται και από την πώληση του 67% του ΟΛΘ, αν η διαδικασία ολοκληρωθεί εντός του έτους. Το σημερινό χρονοδιάγραμμα προβλέπει κατάθεση δεσμευτικών προσφορών στις 14 Φεβρουαρίου.

Από εκεί και πέρα, η τύχη των υπόλοιπων δέκα περιφερειακών λιμανιών που λειτουργούν υπό τη μορφή των ανωνύμων εταιρειών θα κριθεί εντός της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας, καθώς στον προϋπολογισμό του 2017 αναφέρεται πως υπάρχει συζήτηση για τη μεταφορά τους εκεί.

Επίσης, ενώ υπάρχει εδώ και σχεδόν έξι μήνες επενδυτής για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η ιταλική Ferrovie Dello Stato Italiane που προσέφερε 45 εκατ. ευρώ, η σχετική σύμβαση δεν έχει υπογραφεί, κάτι το οποίο αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα στο προσεχές διάστημα.

Γ.Α.

Δείτε όλα τα σχόλια