Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.6°C23.1°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ψιχάλες
17 °C
14.1°C19.6°C
3 BF 72%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
14.0°C16.0°C
5 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.9°C23.8°C
2 BF 46%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.0°C15.9°C
0 BF 72%
Παρατείνεται μέχρι τις 13 Απρίλη η λήξη της προθεσμίας υποβολής δήλωσης πόθεν έσχες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Παρατείνεται μέχρι τις 13 Απρίλη η λήξη της προθεσμίας υποβολής δήλωσης πόθεν έσχες

Παρατείνεται μέχρι τις 13 Απρίλη η λήξη της προθεσμίας υποβολής δήλωσης πόθεν έσχες από τους υπόχρεους με τροπολογία που κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Τουρισμού. Η προθεσμία υποβολής δηλώσεων πόθεν έσχες έληγε αρχικά στις 15 Γενάρη. Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δ. Παπαγγελόπουλος, σημείωσε ότι αυτή η παράταση είναι «αναγκαία» κι ότι «η κυβέρνηση οδηγήθηκε εκεί» μετά τις σχετικές προσφυγές που έγιναν ενώπιον του ΣτΕ.

Ο Δ. Παπαγγελόπουλος προσπάθησε να αποφύγει να ασκήσει κριτική στους δικαστές που προσέφυγαν στο ΣτΕ, σημείωσε όμως ότι ελπίζει μέχρι τις 13 Απρίλη η σχετική απόφαση του ΣτΕ να έχει βγει και καθαρογραφεί αφήνοντας την αιχμή ότι γενικά «υπάρχει μια δυστοκία με τις καθαρογραφήσεις αποφάσεων».

Στο ζήτημα αναφέρθηκαν ακόμα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Ξυδάκης κι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αντ. Μπαλωμενάκης, οι οποίοι επέκριναν τις προσφυγές και κυρίως την επιχειρηματολογία περί πιθανότητας διαρροής στοιχείων από τις δηλώσεις πόθεν έσχες από τα πολιτικά πρόσωπα που συμμετέχουν στην επιτροπή ελέγχου ή λόγω της διαβλητότητας του ηλεκτρονικού συστήματος.

«Οι αιτιάσεις για την διαβλητότητα του ηλεκτρονικού συστήματος είναι απολύτως γελοίες, πρόκειται για δυσπιστία μίας εξουσίας προς μία άλλη εξουσία και αυτό είναι θλιβερό» τόνισε χαρακτηριστικά ο Ν. Ξυδάκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL