Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.6°C22.4°C
4 BF 41%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.0°C19.3°C
3 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.5°C18.0°C
5 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.1°C
6 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.7°C20.9°C
4 BF 35%
Συνεργασία ΔΕΔΔΗΕ - Περιφέρειας Αττικής / Πιλοτική εγκατάσταση 120 σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στην Αττική
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συνεργασία ΔΕΔΔΗΕ - Περιφέρειας Αττικής / Πιλοτική εγκατάσταση 120 σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στην Αττική

Στην πιλοτική εγκατάσταση 120 σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων σε επιλεγμένους δημόσιους χώρους στην Αττική προχωρεί ο ΔΕΔΔΗΕ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής.

Σε πρόσφατη συνάντηση που είχε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ν. Χατζηαργυρίου με τον αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Γ. Καραμέρο αποφασίστηκε η Περιφέρεια Αττικής, ο ΔΕΔΔΗΕ και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο να διεξάγουν από κοινού μελέτη προκειμένου να καθοριστούν τα σημεία που θα εγκατασταθούν οι σταθμοί φόρτισης από τον ΔΕΔΔΗΕ.

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη μελέτη, θα σχεδιαστεί η γενικότερη στρατηγική ανάπτυξης των δημόσιων υποδομών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

Ο κ. Χατζηαργυρίου χαρακτήρισε πολύ σημαντική τη συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, καθώς, όπως ανέφερε, ο ΔΕΔΔΗΕ προτίθεται να αναλάβει ενεργό ρόλο στη δημιουργία υποδομών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων. Ο εν εξελίξει εξηλεκτρισμός του τομέα των οδικών μεταφορών εισάγει νέο επιπρόσθετο και ευέλικτο φορτίο στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας, σημείωσε και πρόσθεσε ότι η σταδιακή αύξηση της διείσδυσης των ηλεκτρικών οχημάτων στη χώρα μας θα επηρεάσει τη λειτουργία και τη διαχείριση των δικτύων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, γεγονός που καθιστά απαραίτητη την ενεργό συμμετοχή του Διαχειριστή του Δικτύου Διανομής, για τον σχεδιασμό και την εγκατάσταση των σταθμών φόρτισής τους.

Ο ίδιος τόνισε ότι ο ΔΕΔΔΗΕ, έχοντας ως πάγια στρατηγική την προώθηση των νέων φιλικότερων προς το περιβάλλον τεχνολογιών, θα στηρίξει ουσιαστικά όλες τις αντίστοιχες πρωτοβουλίες για την αύξηση της ηλεκτροκίνησης στη χώρα μας

Από την πλευρά του ο Γ. Καραμέρος δήλωσε ότι η συνεργασία αυτή αποτελεί το πρώτο έμπρακτο βήμα προκειμένου να ενισχύσουμε τη χρήση καθαρών οχημάτων, κάνοντας λόγο για καινοτομία στην προστασία του περιβάλλοντος. Με τη συνδρομή καθ' ύλην αρμόδιων φορέων, όπως είναι ο ΔΕΔΔΗΕ, τόνισε ότι "πρόκειται να προσδιορίσουμε 120 τελικά σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στην Αττική και όχι 30 όπως αρχικά είχαμε σχεδιάσει, ενώ θα επιδιωχθεί η εμπλοκή και άλλων φορέων στην πρωτοβουλία αυτή της Περιφέρειας και του ΔΕΔΔΗΕ".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL