Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.6°C24.0°C
2 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
16.9°C23.0°C
2 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
20.5°C24.3°C
2 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.8°C21.5°C
4 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.9°C20.9°C
0 BF 46%
Γράφουν το κείμενο της δεύτερης αξιολόγησης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γράφουν το κείμενο της δεύτερης αξιολόγησης

Στη συγγραφή κειμένου για τη δεύτερη αξιολόγηση προχωρούν οι θεσμοί, προκειμένου να συζητηθεί στα επόμενα ραντεβού μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών. Οι νέες συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν αύριο και μεθαύριο, καθώς σήμερα οι θεσμοί έχουν πάρει «χαρτί και μολύβι» και γράφουν το κείμενο, ούτως ώστε να υπάρξει γρήγορη συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών και να είναι όλα έτοιμα μέχρι το Eurogroup της 5ης Δεκέμβρη.

Το πιο σημαντικό ζητούμενο στην παρούσα διαπραγμάτευση παραμένουν τα εργασιακά, ενώ οι δύο πλευρές φαίνεται να έχουν έρθει πολύ κοντά στο θέμα του εξωδικαστικού συμβιβασμού. Σε καλό δρόμο άλλωστε φαίνεται να βρίσκονται οι συζητήσεις αναφορικά με το δημοσιονομικό κενό του 2017, δεδομένου ότι ο προϋπολογισμός, ο οποίος αναμένεται να κατατεθεί την ερχόμενη Δευτέρα στη Βουλή, θα ενσωματώνει στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα πάνω από 1,8% του ΑΕΠ.

Υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών υποστηρίζουν ότι δημοσιονομικό κενό δεν υπάρχει για το επόμενο έτος.

Εφόσον κυλήσουν όλα ομαλά, η επίτευξη Staff Level Agreement θα μπορούσε να οδηγήσει στην εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος και ακολούθως έναρξη συζήτησης για τα μεσοπρόθεσμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL