Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.2°C14.8°C
3 BF 83%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
10.9°C13.9°C
2 BF 76%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.9°C11.6°C
2 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
15 °C
13.6°C16.8°C
5 BF 86%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
10 °C
9.9°C10.7°C
3 BF 100%
Πρεμιέρα του νέου αναπτυξιακού νόμου με δύο τουριστικές επενδύσεις
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πρεμιέρα του νέου αναπτυξιακού νόμου με δύο τουριστικές επενδύσεις

Δύο τουριστικές μονάδες είναι τα πρώτα επενδυτικά σχέδια που έλαβαν το «πράσινο φως» για στήριξη με βάση τον νέο αναπτυξιακό, που φέρει τη σφραγίδα του νυν υπουργού Ενέργειας Γιώργου Σταθάκη και του ειδικού γραμματέα Λόη Λαμπρινίδη. Στόχος του νόμου είναι να στηρίξει επενδύσεις που θα φέρουν πάνω από 15.000 θέσεις εργασίας μέχρι το 2022, ενώ θα παράσχει χρηματοδοτικά κίνητρα συνολικού -αρχικού- ύψους 3,6 δισ. ευρώ.

Ο επενδυτής περιμένει να μπει η Ελλάδα στην ποσοτική χαλάρωση

Τη Δευτέρα το βράδυ, ο νέος υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου, αναφερόμενος στο νέο αναπτυξιακό νόμο σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ και στον Πάνο Χαρίτο, εξέφρασε την αισιοδοξία του για την απόδοση του νέου πλαισίου στήριξης των επενδύσεων. «Είμαι πολύ αισιόδοξος» τόνισε. Ο νέος αναπτυξιακός νόμος έχει πάνω από 500 αιτήσεις. Είναι μικρές επενδύσεις, αλλά είναι 500. Το κλίμα αλλάζει. Μπορούμε να αξιοποιήσουμε την ομογένεια από τις ΗΠΑ" συμπλήρωσε. Σημείωσε δε ότι, πέρα από το ΕΣΠΑ, και τα άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και την EBRD χρειάζονται και ιδιωτικές επενδύσεις. «Η ανάπτυξη θα έρθει υπό τις εξής προϋποθέσεις: το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης, τη διευθέτηση του χρέους και την ένταξη της Ελλάδας στην ποσοτική χαλάρωση. Μετά τη δεύτερη αξιολόγηση, το επενδυτικό κοινό θα δει ότι η Ελλάδα έχει σταθερότητα. Αυτό περιμένουν να δουν όλοι. Η Ελλάδα θα μπει στην ποσοτική χαλάρωση και ο επενδυτής θα ξέρει ότι υπάρχει ένας 'τελευταίος αγοραστής' για τα ομόλογα που διακρατεί» τόνισε.

Θετικά μηνύματα από τη Βρετανία για τον τουρισμό το 2017

Εν τω μεταξύ, και σε ό,τι αφορά το κομμάτι του τουρισμού, ένα από τα "βαριά χαρτιά" της ελληνικής οικονομίας σε επίπεδο επενδύσεων, και όχι μόνο, η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά εγκαινίασε με τον γενικό γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Τρυφωνόπουλο το περίπτερο του ΕΟΤ, όπου συμμετέχουν 68 Έλληνες συνεκθέτες, Περιφέρειες, προορισμοί, τουριστικοί φορείς και επιχειρήσεις. Η κ. Κουντουρά πραγματοποιεί στο τριήμερο της έκθεσης σειρά συναντήσεων με στελέχη της βρετανικής και διεθνούς τουριστικής βιομηχανίας, tour operators και εκπροσώπους αεροπορικών εταιρειών για την προώθηση νέων συνεργασιών για το 2017.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL