Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
14.7°C19.3°C
1 BF 86%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
13 °C
12.1°C14.5°C
1 BF 91%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
15.0°C17.1°C
4 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
19 °C
17.7°C19.9°C
0 BF 87%
ΛΑΡΙΣΑ
Ομίχλη
12 °C
11.9°C13.0°C
0 BF 100%
Μειώσεις τελών κυκλοφορίας για τα παλαιά οχήματα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μειώσεις τελών κυκλοφορίας για τα παλαιά οχήματα

Μειώσεις των τελών κυκλοφορίας που θα φθάνουν ακόμη και το 30% με 40% θα δουν, σύμφωνα με πληροφορίες, περί το μέσον Νοεμβρίου, όταν θα ανέβουν στο Τaxisnet τα σημειώματα πληρωμής, οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων προ του 2000.

Η “φιλοσοφία” των νέων τελών κυκλοφορίας των οχημάτων για το επόμενο έτος θα είναι, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, η μεταφορά του κυριότερου βάρους από τα παλαιότερα αυτοκίνητα στα νεότερα. Σαφής ήταν εν προκειμένω ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, ο οποίος με δηλώσεις του στην ΕΡΤ είπε ότι “δεν είναι λογικό ένα αυτοκίνητο του 1995 που η αξία του είναι 500 ευρώ να έχει τέλη κυκλοφορίας 800 ή 1.000 ευρώ, αυτοί οι παραλογισμοί πρέπει να σταματήσουν διότι έχουμε ένα κύμα κατάθεσης πινακίδων. Θέλουμε να δώσουμε κίνητρα ώστε ο κόσμος να πάρει πίσω τις πινακίδες ή να μην κατατεθούν άλλες”.

Ανέφερε δε χαρακτηριστικά: “Θα μεταφέρουμε βάρος φορολογικό από παλιά και φτηνά αυτοκίνητα σε νεότερα και πιο ακριβά αυτοκίνητα... Τα τέλη θα είναι ακόμα πιο δίκαια από ό,τι πέρυσι”.

Ο Τρύφων Αλεξιάδης έκανε ακόμη λόγο για μεγάλο κύμα κατάθεσης πινακίδων, το οποίο πέρυσι μειώθηκε με τις παρεμβάσεις που έγιναν και, όπως είπε, «θέλουμε να δώσουμε κίνητρα να πάρει πίσω ο κόσμος τα αυτοκίνητά του».

Με βάση τις υπάρχουσες πληροφορίες, μεγάλες μειώσεις στα τέλη κυκλοφορίας θα έχουν τα αυτοκίνητα πριν το 2.000 και αυτές θα κυμαίνονται ακόμη και έως 40%. Πέρα τούτου, εξετάζεται τα αυτοκίνητα από την 1η Ιανουαρίου του 2007 που έως τώρα υπόκεινταν σε τέλη κυκλοφορίας με βάση τα κυβικά να πληρώσουν με βάση τους ρύπους, κάτι που σημαίνει ότι εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες τους θα βρεθούν να πληρώνουν περισσότερα τέλη κυκλοφορίας σε σχέση με πέρυσι. Με βάση τις ίδιες εισηγήσεις, οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων με χαμηλούς ρύπους, κάτω από τα 90 γραμμάρια, θα κληθούν για πρώτη φορά να πληρώσουν τέλη, αφού το όριο για τη μη καταβολή τελών αναμένεται να μπει στα 80 γραμμάρια.

Ακόμη μία κατηγορία που αναμένεται να επιβαρυνθεί είναι οι ιδιοκτήτες των πετρελαιοκίνητων, καθώς μελετάται να επωμιστούν πρόσθετο βάρος των τελών για περιβαλλοντικούς λόγους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL