Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
10.2°C16.5°C
1 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
10.3°C12.8°C
3 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
8.0°C12.7°C
1 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.0°C14.1°C
2 BF 77%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
5 °C
4.9°C11.9°C
0 BF 93%
"Έρχεται" πρόγραμμα 555 εκατ. για ενίσχυση της βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Έρχεται" πρόγραμμα 555 εκατ. για ενίσχυση της βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας

Κονδύλια ύψους 555 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για την ενίσχυση της βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας, στο πλαίσιο του σχετικού Μέτρου 11 “βιολογική γεωργία” του νέου ΠΑΑ, για το οποίο το σχέδιο απόφασης του ΥΠΑΑΤ τέθηκε σε διαβούλευση έως την ερχόμενη Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου.

Όπως τόνισε ο υπουργός Β. Αποστόλου, “Μέσω του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης ξεκινάμε δυναμικά την ενίσχυση των παραγωγών, αλλά θα συνεχίσουμε και με άλλες παρεμβάσεις, συνολικά, για τη στήριξη και παράλληλα την αναδιοργάνωση και εξυγίανση του τομέα. Πρώτιστη μέριμνα είναι η διαφάνεια σε όλο το σύστημα, ώστε ο καταναλωτής να έχει εμπιστοσύνη σε αυτό που αγοράζει”.

Το μέτρο 11 στοχεύει στην ανάπτυξη του τομέα της βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας, γι’ αυτό και οι δικαιούχοι ενισχύονται για το διαφυγόν εισόδημα, τις πρόσθετες δαπάνες και το κόστος συναλλαγής που, κατά περίπτωση, συνεπάγεται η μετατροπή ή η διατήρηση των πρακτικών της βιολογικής γεωργίας, σύμφωνα με τις αρχές και μεθόδους της βιολογικής παραγωγής.

Δικαιούχοι του Μέτρου 11 είναι ενεργοί αγρότες, που έχουν υποβάλει Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης κατά το έτος υποβολής της αίτησης στήριξης.

Η προκήρυξη του μέτρου θα γίνει σύντομα, ώστε το πρώτο έτος εφαρμογής να είναι το 2017. Οι δικαιούχοι θα κληθούν, έπειτα από δημόσια πρόσκληση, να υποβάλουν αίτηση ένταξης, ηλεκτρονικά με βάση τα στοιχεία εκμετάλλευσης όπως δηλώθηκαν στην ενιαία αίτηση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL