Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.6°C16.5°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.1°C14.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
8.0°C14.4°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.8°C14.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
5 °C
4.9°C11.8°C
0 BF 100%
"Copy-paste" κυβερνητικών διατάξεων από Χατζηδάκη - Σταϊκούρα!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Copy-paste" κυβερνητικών διατάξεων από Χατζηδάκη - Σταϊκούρα!

Σε ένα ευπρεπές "copy-paste" προχώρησαν τόσο ο εις εκ των αντιπροέδρων της Ν.Δ. Κωστής Χατζηδάκης όσο και ο συντονιστής οικονομικών υποθέσεων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Χρήστος Σταϊκούρας, προκειμένου να παρουσιάσουν την πρόταση της Ν.Δ. για την προώθηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών.

Μόνο που η συγκεκριμένη προσπάθεια στέφθηκε με μεγάλη αποτυχία, αφού σχεδόν το σύνολο των προτάσεων αυτών έχει "παίξει" στον ελληνικό Τύπο, ως κυβερνητικές "διαρροές" του σχεδίου που ετοιμάζει η κυβέρνηση για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές. Όπως για παράδειγμα η υποχρέωση διάθεσης ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής (τερματικών POS) παντού, η σύνδεση της έκπτωσης φόρου («αφορολόγητου ορίου») με τις ηλεκτρονικές πληρωμές, η «λοταρία» αποδείξεων, η μείωση των τραπεζικών προμηθειών και η θεσμοθέτηση ενός «ειδικού επαγγελματικού λογαριασμού» για τις επιχειρήσεις. Μάλιστα, για το τελευταίο οι δύο άνδρες ζητούν "Ο λογαριασμός αυτός να είναι μερικώς ακατάσχετος", όταν η κυβέρνηση επί μήνες ζητάει την έγκριση των δανειστών για πλήρως ακατάσχετο λογαριασμό!

Πάντως, κυβερνητικά στελέχη τόνιζαν στην "Αυγή" πως οι προτάσεις της Ν.Δ. αποτελούν ήδη επεξεργασμένες διατάξεις στο σχέδιο νόμου που θα φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή τον ερχόμενο μήνα. Άρα, προσέθεταν σκωπτικά, αναμένουν ότι το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου θα ψηφιστεί με διευρυμένη πλειοψηφία, καθώς οι βουλευτές της Ν.Δ. δεν θα είναι σε θέση να απαρνηθούν τις προτάσεις των κ. Χατζηδάκη και Σταϊκούρα.

Σε κάθε περίπτωση, είναι οξύμωρα τα όσα ειπώθηκαν στη χθεσινή παρουσίαση, κάτι το οποίο συμπυκνώνεται στη φράση που αποτυπώνεται στο δελτίο Τύπου της Ν.Δ., "Η πρόταση αυτή της Ν.Δ. εντάσσεται στη Συμφωνία Αλήθειας και στον οδικό χάρτη εξόδου της χώρας από την κρίση, που παρουσίασε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυρ. Μητσοτάκης στην ομιλία του στη ΔΕΘ", όταν οι ίδιες προτάσεις συντάσσονται σε σχ/ν της κυβέρνησης και έχουν γραφτεί στον Τύπο όλο το προηγούμενο διάστημα. Ακόμη πιο οξύμωρη ήταν όμως η εισαγωγή του κ. Χατζηδάκη "Σας παρουσιάζουμε σήμερα ένα ακόμα τμήμα του προγράμματος της Ν.Δ.".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL