Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Τα deal που κλείστηκαν με την Alibaba

ΕΛΤΑ, Περιφέρεια Κρήτης, Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών και GRECA αποφάσισαν να ξεκινήσουν συνεργασία με ηλεκτρονικές πλατφόρμες του κινέζικου κολοσσού που δεσμεύτηκε για 100.000 Κινέζους τουρίστες περισσότερους το απόμενο καλοκαίρι

ΕΛΤΑ, Περιφέρεια Κρήτης, Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών και GRECA είναι ορισμένες και τις εταιρείες και τους φορείς που αποφάσισαν να ξεκινήσουν συνεργασία με μια από τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες του Alibaba, στελέχη της οποίας βρέθηκαν στην Αθήνα και είχαν συναντήσεις με ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις και τους παράγοντες του τουρισμού σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Ειδικότερα η Alibaba δεσμεύτηκε για αύξηση των Κινέζων επισκεπτών το επόμενο καλοκαίρι κατά 100.000 άτομα, μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας Alitrip. Τα ΕΛΤΑ ανοίγουν ηλεκτρονικό κατάστημα στην πλατφόρμα Tmall που απευθύνεται στους Κινέζους καταναλωτές και αναπτύσσουν στρατηγική υποστήριξης στην εφοδιαστική αλυσίδα των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων που θέλουν να εξάγουν μικρές ποσότητες στην Κίνα.

Η Περιφέρεια Κρήτης προχωρεί άμεσα σε συνεργασία με την πλατφόρμα της Alibaba για προώθηση κρητικών προϊόντων στην Κίνα καθώς και για την προσέλκυση τουριστών.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών ξεκινά τη συνεργασία με την Alitrip και την Alipay προκειμένου να διασυνδεθεί η δική του καινοτόμος πλατφόρμα καταχώρισης των εμπορικών καταστημάτων, εστιατορίων και σημείων τουριστικού ενδιαφέροντος. Έτσι θα διευκολυνθούν οι Κινέζοι επισκέπτες στην επιλογή των καταστημάτων, την πληρωμή λογαριασμών μέσω του κινητού τους στην Ελλάδα, αλλά και στην παροχή πληροφοριών για τη χώρα μας - πάντα μέσω των συσκευών τους.

Ο σύνδεσμος ελληνικών επιχειρήσεων ηλεκτρονικού εμπορίου, GRECA, είναι πλέον σε άμεση επαφή με την κινέζικη εταιρεία για το πώς θα μπορούν οι ελληνικές ηλεκτρονικές πλατφόρμες να διασυνδεθούν με την Alibaba.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ανασχηματισμός και ασφαλιστικό Πινοσέτ

Για ανασχηματισμό που συζητιέται εδώ και δύο μήνες, θα περίμενε κανείς κάτι περισσότερο. Επί της ουσίας, ελάχιστα πράγματα άλλαξαν. Υπουργοί όπως ο Βρούτσης, ο Θεοχάρης και ο Αυγενάκης, που εξέθεσαν σοβαρά την κυβέρνηση, διατηρούν τα χαρτοφυλάκιά τους.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις