Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.1°C24.7°C
2 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
18.6°C23.8°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C23.2°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.9°C22.4°C
2 BF 52%
ΣΠΟΥΤΝΙΚ Festival 2016
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΠΟΥΤΝΙΚ Festival 2016

Το πρώτο φεστιβάλ του περιοδικού Σπούτνικ είναι γεγονός και έρχεται στο Άλσος Γουδή (πλησίον Μετρό Κατεχάκη) στις 30.9 - 1.10.2016.

Τα πρώτα τεύχη του περιοδικού Σπούτνικ εκδίδονται και ταξιδεύουν σε ολόκληρη την Ελλάδα το τελευταίο εξάμηνο από τα μέλη της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα, το περιοδικό διοργανώνει στην Αθήνα τη δική του γιορτή αλληλεγγύης και συμμετοχής, μία γιορτή της ριζοσπαστικής Αριστεράς που προβάλλει ένα διαφορετικό μοντέλο ψυχαγωγίας, απέναντι στην εμπορευματοποίηση της διασκέδασης και του ελεύθερου χρόνου.

Καλλιτεχνικά δρώμενα και πολιτικές συζητήσεις θα εναλλάσσονται στο διήμερο του Φεστιβάλ, επιδιώκοντας να αποτελέσουν πόλο έλξης του νεανικού και όχι μόνο κοινού. Ένα Φεστιβάλ γεμάτο εκθέσεις, ιστορικά αφιερώματα, θεατρικές παραστάσεις, αθλητικές δραστηριότητες και διαφορετικές γεύσεις ανά τον κόσμο. Οι πολιτικές συζητήσεις στοχεύουν να ανοίξουν τη συζήτηση για τη Ριζοσπαστική Αριστερά, την ευρωπαϊκή πραγματικότητα, τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και τον πόλεμο, για την κοινωνική πραγματικότητα που βιώνει η νεολαία σήμερα και τι μπορεί να κάνει για να την αλλάξει.

Στόχος του Φεστιβάλ είναι να δώσει βήμα σε νέους και νέες, καλλιτέχνες, ομάδες και δημιουργούς να παρουσιάσουν τη δουλειά τους και να εκθέσουν τα έργα τους στον χώρο του. Ταυτόχρονα, φιλοδοξεί να αποτελέσει σημείο συνάντησης νέων που σκέφτονται και δρουν συλλογικά, lgbtqi συλλογικοτήτων, συνεταιριστικών εγχειρημάτων και μεταναστευτικών ομάδων.

¨Όπως επισημαίνουν οι διοργανωτές, “το σπούτνικ απογειώνεται στις 30.9 με προορισμό έναν κόσμο που μας χωράει όλους και όλες”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL