Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.1°C15.4°C
2 BF 89%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ψιχάλες μικρής έντασης
14 °C
10.8°C14.9°C
4 BF 76%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.0°C12.6°C
3 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.5°C17.8°C
4 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
2 BF 100%
Στον Δήμο Καισαριανής περνά επιτέλους το Σκοπευτήριο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στον Δήμο Καισαριανής περνά επιτέλους το Σκοπευτήριο

Την παραχώρηση του ιστορικού χώρου του Σκοπευτηρίου στον δήμο Καισαριανής για αποκλειστική χρήση 40 ετών προβλέπει τροπολογία που κατέθεσαν και συνυπογράφουν στο νομοσχέδιο για την ξενόγλωσση εκπαίδευση οι συναρμόδιοι υπουργοί Νίκος Φίλης, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Χρίστος Σπίρτζης και Τρύφων Αλεξιάδης.

Η έκταση 463,946 στρεμμάτων είχε συμπεριληφθεί το 2014 στα υπό πώληση «ακίνητα» μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, απόφαση που είχε προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας και όχι μόνο. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκε τότε για την παραχώρηση του Σκοπευτηρίου στον δήμο μόλις γίνει κυβέρνηση, κάτι που πραγματοποιείται.

Σκοπός της κυβέρνησης, με βάση την τροπολογία, είναι η ανάδειξη της έκτασης αυτής ως χώρου ιστορικής μνήμης της Εθνικής Αντίστασης, ενώ συμπεριλαμβάνεται και η δημιουργία πάρκου αναψυχής, ψυχαγωγίας και πολιτισμού. Σημειώνεται πως στην τροπολογία αναφέρεται ότι απαγορεύεται η ανέγερση κτισμάτων εντός του συγκεκριμένου τμήματος. Ακόμη ο Δήμος Καισαριανής θα διαχειρίζεται τα παραχωρούμενα δημόσια ακίνητα για τον παραπάνω σκοπό, εφόσον δεν αλλοιώνεται ο χαρακτήρας των ακινήτων αυτών και δεν παρεμποδίζεται η χρήση τους ως ιστορικού μνημείου και πάρκου αναψυχής.

Επίσης ο Δήμος Καισαριανής αναλαμβάνει με δικές του δαπάνες την υποχρέωση φύλαξης, καθαρισμού κ.λπ., της έκτασης αυτής. Τώρα τα έσοδα του Δήμου από την εκμετάλλευση της έκτασης χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για τη συντήρηση και αξιοποίηση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL