Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
12.5°C16.5°C
2 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
9.7°C13.1°C
2 BF 72%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
8.0°C13.3°C
2 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.1°C13.6°C
2 BF 76%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
8 °C
7.9°C11.8°C
0 BF 81%
Επισημοποιείται το "λουκέτο" στα εργοστάσια Σερρών και Ορεστιάδας της ΕΒΖ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Επισημοποιείται το "λουκέτο" στα εργοστάσια Σερρών και Ορεστιάδας της ΕΒΖ

Η διοίκηση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, παρά τις κοινωνικές αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών, αποφάσισε να βάλει «λουκέτο» στα εργοστάσια των Σερρών και της Ορεστιάδας, ολοκληρώνοντας την αποβιομηχάνιση των δύο αυτών περιφερειακών ενοτήτων, στέλνοντας στην ανεργία δεκάδες εργαζόμενους.

Η διοίκηση της ΕΒΖ ουσιαστικά κάνει δεκτή την καταστροφική μελέτη της «Kantor» για την αναδιάρθρωση της βιομηχανίας, και προς στιγμή θα κρατήσει εν ζωή μόνο το εργοστάσιο στο Πλατύ. Μεταφέροντας τα κακά μαντάτα στους εργαζόμενους τα στελέχη της ΕΒΖ υποστήριξαν ότι η λειτουργία των εργοστασίων στις Σέρρες και την Ορεστιάδα θα συνεπάγονταν επιπλέον κόστος 9 εκ. ευρώ και για να το αντέξει η εταιρία θα έπρεπε να προχωρήσει σε μειώσεις σε μισθούς της τάξης του 50%, κάτι που δεν είναι εφικτό. Έτσι η διοίκηση αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας των δύο αυτών εργοστασίων. Οι εργαζόμενοι είναι εξοργισμένοι και δηλώνουν αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις. Η Ομοσπονδία τους καταγγέλλει την συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ για το κλείσιμο των δύο εργοστασίων που το χαρακτηρίζει ως «εγκληματική ενέργεια» σε βάρος των περιοχών των Σερρών και της Ορεστιάδας και καλεί τους βουλευτές της συγκυβέρνησης να υποβάλλουν την παραίτησή τους.

«Σήμερα η συγκυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου ανακοίνωσε δια των εκπροσώπων της το οριστικό κλείσιμο των δύο εργοστασίων ζάχαρης σε Ορεστιάδα και Σέρρες.  Συνεχίζοντας το επάξιο έργο της Ξάνθης και της Λάρισας, υλοποιώντας την εξαγγελία του πρωθυπουργού για στήριξη του πρωτογενή τομέα και της περιφερειακής ανάπτυξης. Από σήμερα ολοκληρώνεται η αποβιομηχάνιση δύο ακριτικών νομών Μακεδονίας και της Θράκης. Επειδή θεωρούμε την ενέργεια αυτή εγκληματική και καταστροφική για την αγροτική ανάπτυξη των περιοχών αυτών, καλούμε άμεσα τους βουλευτές της συγκυβέρνησης να μην προσυπογράψουν το ανοσιούργημα αυτό και να υποβάλουν την παραίτησή τους σαν ύστατη αντίδραση στο έγκλημα που συντελείται», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL