Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Φάρμακα, γάλα, βιβλίο "θυσία" για προσδοκώμενη διπλή δόση στις 17 Μαρτίου

Νέα μετωπική με την κοινωνία διακινδυνεύει η κυβέρνηση καθώς εξετάζει την άμεση επισφράγιση καινούργιων νεοφιλελεύθερων μέτρων, την ώρα που ο Γερούν Ντάισελμπλουμ προειδοποιεί την Αθήνα ότι αφενός χρειάζεται επιπλέον δουλειά προτού επιστρέψει η Τρόικα και αφετέρου ότι η επόμενη δόση δεν θα

Νέα μετωπική με την κοινωνία διακινδυνεύει η κυβέρνηση καθώς εξετάζει την άμεση επισφράγιση καινούργιων νεοφιλελεύθερων μέτρων, την ώρα που ο Γερούν Ντάισελμπλουμ προειδοποιεί την Αθήνα ότι αφενός χρειάζεται επιπλέον δουλειά προτού επιστρέψει η Τρόικα και αφετέρου ότι η επόμενη δόση δεν θα αποδεσμευθεί χωρίς συμφωνία με τους δανειστές. Πλέον, η όποια συμφωνία μετατίθεται για τον Φεβρουάριο και η εκταμίευση στο eurogroup της 10ης Μαρτίου οπότε η κυβέρνησ αισιοδοξεί θα εγκριθεί και η δόση των 4,9 δισ. ευρώ που εκκρεμεί από τον περασμένο Δεκέμβριο και η δόση των 5.7 δισ. ευρώ για το πρώτο εφετινό τρίμηνο.

Στα τραπέζι των διαπραγματεύσεων η κυβέρνηση ρίχνει το πρωτογενές πλεόνασμα διοχετεύοντας την πληροφορία ότι για το 2013 είναι πιθανό να ξεπεράσει το 1 δισεκατομμύριο ευρώ αντί 830 εκατ. που προβλέπει ο προϋπολογισμός. Ωστόσο, το Γραφείο Προϋπολογισμού της βουλής θεωρεί υπερβολικά αισιόδοξο τον στόχο για υπετριπλασιασμό του πρωτογενούς πλεονάσματος εφέτος.

(Αναλυτικότερα το σχετικό ρεπορτάζ στο αυριανό φύλο της "Αυγής")

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια