Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Συνάντηση Σαμαρά - Σουλτς: Ελληνικό χρέος και success story στις... καλένδες Eurostat, Eυρωεκλογών και Μέρκελ

Οι επικείμενες ευρωεκλογές και η κυβέρνηση του "μεγάλου συνασπισμού" στη Γερμανία ευθυγράμμισαν στην πράξη τον σοσιαλδημοκράτη πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς με την πολιτική της Άνγκελα Μέρκελ, μεταθέτοντας στο Νοέμβριο του 2014 οποιαδήποτε απόφαση για το ελληνικό χρέος.

Οι επικείμενες ευρωεκλογές και η κυβέρνηση  του "μεγάλου συνασπισμού" στη Γερμανία ευθυγράμμισαν στην πράξη τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς με την πολιτική της Άνγκελα Μέρκελ, μεταθέτοντας στο Νοέμβριο του 2014 οποιαδήποτε απόφαση για το ελληνικό χρέος.

Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε τη συνάντηση ανάμεσα στον Έλληνα πρωθυπουργό και τον απερχόμενο πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο Μ. Σούλτς έβαλε στην ουσία στον "πάγο" όλες τις μεγάλες προκλήσεις της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας, τουλάχιστον έως το... Νοέμβριο. 

Ο Μ. Σουλτς μετέφερε το success story του πλεονάσματος της κυβέρνησης Σαμαρά σε βάθος. χρόνου, δηλαδή την,.. επόμενη άνοιξη με την ανακοίνωση των μακροοικονομικών στοιχείων της Eurostat για την ευρωζώνη. Παράλληλα κατέστησε σαφές ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει να αντιμετωπίσει τις Ευρωεκλογές, που θα πραγματοποιηθούν σε μικρή χρονική απόσταση από τις ανακοινώσεις των μακροοικονομικών στοιχείων από την Eurostat. 

"Όταν λοιπόν η Eurostat μας υποβάλει τα στατιστικά στοιχεία, εμείς δεν θα πρέπει να φεισθούμε χρόνου", τόνισε ο Μ. Σουλτς, αποφεύγοντας όμως να διευκρινίσει ότι το "εμείς" θα αφορά στην ουσία το επόμενο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που θα αναλάβει καθήκοντα τον επόμενο Νοέμβριο. Δηλαδή σε ένα... χρόνο!

Οι εκτιμήσεις του Μ. Σουλτς για το άμεσο διάστημα ήταν ιδιαίτερα... εθιμοτυπικές: "Η Ελλάδα είναι έτοιμη να αναλάβει την ευρωπαϊκή προεδρία", συμπλήρωσε. 

Από την πλευρά του ο Α. Σαμαράς υπογράμμισε ότι η Ελλάδα και η Ευρώπη θα βγουν δυνατότερες από την κρίση, ενώ δεεν παρέλειψε να αναφερθεί στις θυσίες του ελληνικού λαού που ο ίδιος επιβάλλει. 

ΑΠ

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Ο κοπανατζής Κ. Μητσοτάκης

Είναι τουλάχιστον παράξενο το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός της χώρας την κοπάνησε εχθές γρήγορα - γρήγορα από τη Βουλή προκειμένου να αποφύγει διάλογο πάνω στα εθνικά θέματα. Και όχι μόνο αυτό.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο