Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
12.9°C17.9°C
2 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.1°C16.7°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.0°C16.0°C
1 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
13.8°C17.8°C
4 BF 76%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
12 °C
11.9°C13.5°C
0 BF 87%
Προκαταβολικά «στοπ» από τις Βρυξέλλες στις επικείμενες εξαγγελίες Μητσοτάκη για φοροαπαλλαγές
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Προκαταβολικά «στοπ» από τις Βρυξέλλες στις επικείμενες εξαγγελίες Μητσοτάκη για φοροαπαλλαγές

«Όχι» στις επικείμενες εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη για φοροαπαλλαγές λέει η Κομισιόν και τονίζει πως δεν αναμένει «εκπλήξεις» από την ελληνική κυβέρνηση.

«Η Κομισιόν βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τις ελληνικές αρχές και έχουμε αποφασίσει από κοινού ότι δεν είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας να προαναγγελθούν τώρα μόνιμες μειώσεις φόρων και αυξημένες παροχές, που ενδέχεται να προκαλέσουν μεσοπρόθεσμο πρόβλημα στον ελληνικό προϋπολογισμό», ανέφερε στο Euro2day.gr υψηλά ιστάμενος αξιωματούχος της Κομισιόν.

Ενόψει των εξαγγελιών Μητσοτάκη από τη ΔΕΘ αυτό το Σαββατοκύριακο, οι Βρυξέλλες εκτιμούν ότι «η ελληνική κυβέρνηση έχει αποδεχθεί αυτή τη λογική» και «δεν θα υπάρξουν εκπλήξεις».

«Ήμασταν σε επαφή κατά τη διάρκεια του Αυγούστου. Υπάρχει έντονο κλίμα αβεβαιότητας και συνιστούμε σύνεση, ώστε να μπορέσουμε να αποτιμήσουμε τις επιπτώσεις της Covid-19 στην ελληνική οικονομία μετά την τουριστική περίοδο, η οποία, όπως μαθαίνω, ήταν τελικά μια πρόκληση», σημείωσε ο αξιωματούχος σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα.

Πρόσθεσε ωστόσο με νόημα ότι «οποιεσδήποτε ‘προσθέσεις’, που δεν είναι στην ίδια γραμμή που έχουμε συναποφασίσει, θα αποτυπωθούν στην 7η εποπτική αξιολόγηση» η οποία, κατά τον αξιωματούχο, θα δημοσιευθεί τελικά προς το τέλος του Σεπτεμβρίου, έτσι ώστε να αποτιμά και τις εξαγγελίες της ΔΕΘ.

Τι λέει ο Στ. Πέτσας

Από την πλευρά του ο Στέλιος Πέτσας ερωτηθείς για το σχετικό δημοσίευμα σφυρίζει αδιάφορα και δεν απαντάει επί της ουσίας.

«Το βασικό ζητούμενο (σ.σ. στο Eurogroup) είναι να δείξουμε ότι είμαστε σε δύο επίπεδα έτοιμοι. Πρώτον, στο επίπεδο της αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας. Άρα, να στηρίξουμε όλους όσους έχουν ανάγκη. Και δεύτερον, να συνεχίσουμε να υλοποιούμε το μεταρρυθμιστικό μας πρόγραμμα, μέσα στο οποίο περιλαμβάνονται σημαντικές μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών. Οι μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών δεν είναι αποκομμένες από το μεταρρυθμιστικό μας πρόγραμμα. Εντάσσονται στη μείωση του βάρους της εργασίας για την ενίσχυση της απασχόλησης και την προσέλκυση επενδύσεων» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL