Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.8°C
1 BF 60%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
9.8°C13.6°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
9.0°C16.0°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C17.1°C
3 BF 86%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
8.9°C11.3°C
0 BF 81%
Λ. Κατσέλη: Γενναία μείωση ΦΠΑ και χρέους για νοικοκυριά και επιχειρήσεις (Ηχητικό)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Λ. Κατσέλη: Γενναία μείωση ΦΠΑ και χρέους για νοικοκυριά και επιχειρήσεις (Ηχητικό)

Πρέπει να ξέρουν τι περιμένουν επιχειρήσεις και πολίτες τουλάχιστον ως τον Δεκέμβριο, η αμφίθυμη κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι υποχρεωμένη να κάνει αυτά που δεν θέλει, χρειάζονται εμπροσθοβαρή μέτρα αύξησης εισοδήματος και μείωσης χρέους, γενναία μείωση ΦΠΑ, διαγραφή ή αναδιάρθρωση οφειλών, δημόσιες επενδύσεις σε Υγεία, πράσινη οικονομία, κοινωνικές υποδομές, τόνισε η πρώην διοικήτρια της Εθνικής Τράπεζας και πρώην υπουργός, καθηγήτρια του ΕΚΠΑ Λούκα Κατσέλη Στο Κόκκινο και τον Νίκο Σβέρκο.

Πρέπει να συγκροτηθεί μεσοπρόθεσμο πακέτο μέτρων, ως το τέλος του χρόνου, για να ξέρει καθένας τι περιμένει, με εμπροσθοβαρή οριζόντια μέτρα όπως σημαντική μείωση ΦΠΑ, διαγραφή/αναδιάρθρωση χρέους επιχειρήσεων και νοικοκυριών, για μείωση χρεών και αύξηση εισοδήματος. Έτσι θα στηρίζει την ζήτηση, θα διατηρεί την παραγωγική ικανότητα των επιχειρήσεων, θα δίνει λύση σε υπερχρεωμένα νοικοκυριά και επιχειρήσεις, τόνισε η κ. Κατσέλη, ενώ αντίστοιχη παράταση απαιτείται στην προστασία της πρώτης κατοικίας ως το τέλος του έτους.

https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/788977030&color=%23ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true&visual=true

Αυτή την στιγμή είναι ελάχιστα τα 8 δισ. ευρώ και υπάρχουν όλα τα εργαλεία για χρήση πολύ μεγαλύτερων πόρων. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι αμφίθυμη (όπως και άλλες στην ΕΕ), πρέπει και είναι υποχρεωμένη να κάνει αυτά που δεν θέλει. Έχει επικεντρωθεί σε άμεσα μέτρα Μαρτίου-Απριλίου, με την επιλογή των ΚΑΔ να είναι προβληματική, αφήνοντας εκτός ρυθμίσεων αυτοαπασχολούμενους, υγιείς επιχειρήσεις, υπερχρεωμένους πολίτες, αλλά και την παραοικονομία που αποτελεί το 25%-30%.

Προέβλεψε παράλληλα ότι θα υπάρξει πολιτική διαμάχη, θα δούμε συντηρητικές κυβερνήσεις να παίρνουν μέτρα που ως τώρα δεν διανοούντο. Δεν είναι ενδεδειγμένο μέτρο η παροχή ρευστότητας στην ΕΕ, όπως επιλέγεται ξανά, φάνηκε από την ανεμική ανάκαμψη μετά το 2008. Χρειάζεται στήριξη δημόσιων επενδύσεων στην Υγεία, την πράσινη οικονομία, τις κοινωνικές υποδομές, συντονισμένες δημοσιονομικές πολιτικές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL