Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Τμήμα Οικονομικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ: Όσα χάνουν οι πολίτες από την οικονομική πολιτικής της ΝΔ

«Η ΝΔ δεσμεύτηκε προεκλογικά σε συγκεκριμένες φοροελαφρύνσεις, αλλά πολλές από αυτές παραπέμφθηκαν στις καλένδες», σχολιάζει το τμήμα Οικονομικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ παραθέτοντας τα οφέλη που θα είχαν οι πολίτες από την οικονομική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ

«Κατηγορούσαν τον ΣΥΡΙΖΑ για 29 "άδικους" φόρους και στο κείμενο του προσχεδίου προϋπολογισμού, δεν υπάρχει αναφορά στην κατάργηση κανενός από αυτούς», σχολιάζει το τμήμα Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, παραθέτοντας όσα χάνουν οι πολίτες με την κυβερνητική οικονομική πολιτική και ποια οφέλη θα είχαν από την οικονομική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ από τον Σεπτέμβριο του 2018 στη ΔΕΘ δεσμεύτηκε σε συγκεκριμένες μειώσεις φόρων, τις οποίες και υλοποίησε μέχρι τον Μάιο του 2019, όταν και δεσμεύτηκε σε δεύτερο πακέτο φοροελαφρύνσεων.

» Με άλλα λόγια, μέσα σε 8 μήνες, κατάφερε και να επιφέρει σημαντικές αλλαγές στη φορολογία, όπως η μείωση του ΕΝΦΙΑ, αλλά και να σχεδιάσει και δεσμευτεί για το 2020».

«Με αυτό το θετικό προηγούμενο και με βάση το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο και τη σύσταση του ειδικού λογαριασμού ("μαξιλάρι"), ο ΣΥΡΙΖΑ είχε δημιουργήσει όλες τις προϋποθέσεις για τις μεγαλύτερες μειώσεις φόρων από το 2010», σημειώνει το τμήμα Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ. 

Τέλος, τονίζεται ότι «η ΝΔ δεσμεύτηκε προεκλογικά σε συγκεκριμένες φοροελαφρύνσεις, αλλά αν απλά διαβάσει κανείς το προσχέδιο του προϋπολογισμού, θα δει πως πολλές από αυτές παραπέμφθηκαν στις καλένδες».

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Η πραγματική επιδίωξη της Προανακριτικής

Στη Βουλή ξεκίνησε τις εργασίες της η Προανακριτική Επιτροπή η οποία θα διερευνήσει το αν υπήρξαν παρεμβάσεις του Δ. Παπαγγελλόπουλου στη Δικαιοσύνη προκειμένου να χειραγωγηθούν οι έρευνες για το σκάνδαλο Novartis.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο