Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Μ. Μαρκεζίνης: Δεν αποδεσμεύτηκαν από κατάσχεση οι λογαριασμοί για υφιστάμενα χρέη

Τι αποκάλυψε ο φοροτεχνικός Μαρίνος Μαρκεζίνης

Δεν υπάρχει αποδέσμευση υπό κατάσχεση λογαριασμών για χρέη προς την Εφορία παρά τις περί αντιθέτου θριαμβικές διακηρύξεις της κυβέρνησης και προσωπικά του Κυρ. Μητσοτάκη από το βήμα της ΔΕΘ, όπως αποκάλυψε ο φοροτεχνικός Μαρίνος Μαρκεζίνης Στο Κόκκινο και τον Στάθη Σχινά.

Ο κ. Μαρκεζίνης τόνισε ότι με χθεσινοβραδινή επείγουσα εγκύκλιό της η ΑΑΔΕ διευκρινίζει ότι η αναστολή κατάσχεσης τραπεζικών λογαριασμών αφορά μόνο μελλοντικά χρέη, μεταγενέστερα αυτών για τα οποία ισχύει η ρύθμιση των 120 δόσεων.

Σημειώνεται ότι με βάση αρχικές ανακοινώσεις του υπ. Οικονομικών, με την ένταξη στην ρύθμιση ο φορολογούμενος θα εκτύπωνε μέσω του TAXIS βεβαίωση που θα προσεκόμιζε στις τράπεζες και θα αποδεσμευόταν ο λογαριασμός του. Τώρα αποδεικνύεται ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Πέραν όμως αυτού η νέα πλατφόρμα που αφορά τη δυνατότητα ρύθμισης σε 120 δόσεις αλλά με χαμηλότερη δόση (20 ευρώ) αλλά και μειωμένο επιτόκιο 3% δεν λειτουργεί και στην οθόνη του συστήματος ΤΑΧΙS εμφανίζεται η ένδειξη ότι η ένταξη σε αυτή τη ρύθμιση δεν είναι δυνατή!

Ο κ. Μαρκεζίνης υπογράμμισε ότι αυτές οι καθυστερήσεις καθιστούν αναγκαία την παράταση του σχετικού χρόνου υποβολής αιτήσεων ένταξης στις ρυθμίσεις αυτές, πέραν της 30ής Σεπτεμβρίου και υπάρχουν ήδη επαγγελματικές οργανώσεις που ζητούν επέκταση των σχετικών προθεσμιών ως το τέλος του χρόνου.για υφιστάμενα χρέη.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Εξωτερική πολιτική και πατριδοκαπηλία

Η προηγούμενη κυβέρνηση διαχειρίστηκε τα ελληνοτουρκικά θέματα προσπαθώντας συστηματικά να τα μετατρέπει σε ευρωτουρικικά, δηλαδή σε διαφορές ανάμεσα στην Τουρκία και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η τωρινή κυβέρνηση δεν φαίνεται να τα έχει καταφέρει τόσο καλά στον τομέα αυτόν.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις