Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Eurostat: Σε Ελλάδα και Κύπρο η μεγαλύτερη αύξηση της απασχόλησης το δεύτερο τρίμηνο

Eurokinissi

Αύξηση 0,8% στο ΑΕΠ της Ελλάδας και 0,7% στην απασχόληση το δεύτερο τρίμηνο του 2019 δείχνει η Eurostat

Αύξηση κατά 0,8% παρουσίασε το ΑΕΠ της Ελλάδας το δεύτερο τρίμηνο του 2019, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, με τη χώρα να βρίσκεται ανάμεσα στα κράτη-μέλη της ΕΕ με τη μεγαλύτερη αύξηση.

Σε σχέση με την ίδια περίοδο το προηγούμενο έτος η ανάπτυξη που καταγράφηκε ήταν 1,9%.

Επιπλέον, η Ελλάδα μαζί με την Κύπρο σημείωσαν τη μεγαλύτερη αύξηση της απασχόλησης σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο κατά 0,7%, και κατά 2% (3% στην Κύπρο) σε σχέση με το 2018.

Συνολικά, το εποχικά διορθωμένο ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,2% στην ευρωζώνη (ΕΑ19) και στην ΕΕ28 κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2019, σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο. Σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, το εποχικά διορθωμένο ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 1,2% στην ευρωζώνη και κατά 1,4% στην ΕΕ28.

Μεταξύ των κρατών-μελών για τα οποία υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία για το πρώτο τρίμηνο του 2019, τη μεγαλύτερη αύξηση σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο κατέγραψαν η Ουγγαρία (+1,1%) και η Ρουμανία (+1%) και ακολουθούν η Βουλγαρία, η Δανία, η Ελλάδα, η Κύπρος, η Λιθουανία και η Πολωνία (0,7%). Μείωση της ανάπτυξης παρατηρήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο (-0,2%), στη Γερμανία και τη Σουηδία (-0,1%) ενώ στην Ιταλία παρατηρήθηκε στασιμότητα.

Συγχρόνως, ο αριθμός των απασχολουμένων αυξήθηκε κατά 0,2% στην ευρωζώνη και 0,3% στην ΕΕ28 σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο. Σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, η απασχόληση αυξήθηκε κατά 1,2% στην ευρωζώνη και κατά 1% στην ΕΕ28.

Μεταξύ των κρατών-μελών για τα οποία υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία για το πρώτο τρίμηνο του 2019, τη μεγαλύτερη αύξηση από το προηγούμενο τρίμηνο παρουσίασαν η Ελλάδα κι η Κύπρος (0,7%), η Πολωνία και η Σλοβενία (0,6%) και η Ιταλία (0,5%). Οι μεγαλύτερες μειώσεις παρατηρήθηκαν στην Κροατία (-1,6%), τη Λετονία (-1,1%), την Ιρλανδία και την Πορτογαλία (-0,6%).

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ο ανασχηματισμός και τα φαγωμένα πόμολα

Η περίοδος του λοκ ντάουν, την οποία πιστώνεται ο Κ. Μητσοτάκης ως μεγάλη διαχειριστική του επιτυχία, έχει συνδεθεί με μια σειρά από σκάνδαλα. Τα πιο σοβαρά από αυτά ήταν η λίστα Πέτσα, η υπόθεση με την κατάρτιση των επιστημόνων και η πανδημία των απευθείας αναθέσεων.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις