Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Eurostat: Σε Ελλάδα και Κύπρο η μεγαλύτερη αύξηση της απασχόλησης το δεύτερο τρίμηνο

Eurokinissi

Αύξηση 0,8% στο ΑΕΠ της Ελλάδας και 0,7% στην απασχόληση το δεύτερο τρίμηνο του 2019 δείχνει η Eurostat

Αύξηση κατά 0,8% παρουσίασε το ΑΕΠ της Ελλάδας το δεύτερο τρίμηνο του 2019, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, με τη χώρα να βρίσκεται ανάμεσα στα κράτη-μέλη της ΕΕ με τη μεγαλύτερη αύξηση.

Σε σχέση με την ίδια περίοδο το προηγούμενο έτος η ανάπτυξη που καταγράφηκε ήταν 1,9%.

Επιπλέον, η Ελλάδα μαζί με την Κύπρο σημείωσαν τη μεγαλύτερη αύξηση της απασχόλησης σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο κατά 0,7%, και κατά 2% (3% στην Κύπρο) σε σχέση με το 2018.

Συνολικά, το εποχικά διορθωμένο ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,2% στην ευρωζώνη (ΕΑ19) και στην ΕΕ28 κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2019, σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο. Σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, το εποχικά διορθωμένο ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 1,2% στην ευρωζώνη και κατά 1,4% στην ΕΕ28.

Μεταξύ των κρατών-μελών για τα οποία υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία για το πρώτο τρίμηνο του 2019, τη μεγαλύτερη αύξηση σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο κατέγραψαν η Ουγγαρία (+1,1%) και η Ρουμανία (+1%) και ακολουθούν η Βουλγαρία, η Δανία, η Ελλάδα, η Κύπρος, η Λιθουανία και η Πολωνία (0,7%). Μείωση της ανάπτυξης παρατηρήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο (-0,2%), στη Γερμανία και τη Σουηδία (-0,1%) ενώ στην Ιταλία παρατηρήθηκε στασιμότητα.

Συγχρόνως, ο αριθμός των απασχολουμένων αυξήθηκε κατά 0,2% στην ευρωζώνη και 0,3% στην ΕΕ28 σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο. Σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, η απασχόληση αυξήθηκε κατά 1,2% στην ευρωζώνη και κατά 1% στην ΕΕ28.

Μεταξύ των κρατών-μελών για τα οποία υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία για το πρώτο τρίμηνο του 2019, τη μεγαλύτερη αύξηση από το προηγούμενο τρίμηνο παρουσίασαν η Ελλάδα κι η Κύπρος (0,7%), η Πολωνία και η Σλοβενία (0,6%) και η Ιταλία (0,5%). Οι μεγαλύτερες μειώσεις παρατηρήθηκαν στην Κροατία (-1,6%), τη Λετονία (-1,1%), την Ιρλανδία και την Πορτογαλία (-0,6%).

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Επιτελικό ξέπλυμα

Όσο θορυβώδης είναι η κυβέρνηση στην «πάταξη της ανομίας» και την κλιμακούμενη αποχαλίνωση της αστυνομικής αυθαιρεσίας, άλλο τόσο διακριτική είναι όταν τακτοποιεί τις δουλίτσες της και όταν εξυπηρετεί τους κολλητούς της. Και πάντα έχει και μια ηθική δικαιολογία να επικαλεστεί.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο