Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% μόνο σε ακίνητη περιουσία αξίας έως 60.000 ευρώ

Eurokinissi

Με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, ένα ακίνητο των 90.000 ευρώ έχει το ίδιο όφελος (μείωση 20%) με ένα ακίνητο δεκαπλάσιας αξίας. Το ν/σ εισάγεται τη Δευτέρα στην αρμόδια επιτροπή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος

Μόνο η πολύ μικρής αξίας ακίνητη περιουσία, και συγκεκριμένα αυτή που φτάνει έως τις 60.000 ευρώ, θα τύχει της κατά 30% μείωσης του ΕΝΦΙΑ, σύμφωνα με τον νέο φορολογικό νομοσχέδιο που αναμένεται να εισαχθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος τη Δευτέρα στη 1 μ.μ. στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.

Επιπλέον, σύμφωνα με το ίδιο ν/σ για περιουσίες που φτάνουν τα επίπεδα γύρω στις 70.000 ευρώ, το ποσοστό της μείωσης περιορίζεται στο 27% και για εκείνες που κυμαίνονται στο πεδίο των 80.000 ευρώ η μείωση περιορίζεται στο 25%. Σε ποσοστά δηλαδή σαφώς χαμηλότερα εκείνων που προβλέπονταν στη μείωση που είχε προκρίνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι η μείωση του ΕΝΦΙΑ που ψηφίστηκε, για το 2019 ήταν κλιμακωτή και ξεκινούσε από το 30% για την ακίνητη περιουσία με αντικειμενική αξία έως 100.000 ευρώ, κάτι που θα ωφελούσε 1 εκατομμύριο ιδιοκτήτες.

Από εκεί και πάνω, με το νέο νομοσχέδιο, ένα ακίνητο των 90.000 ευρώ έχει το ίδιο όφελος με ένα ακίνητο δεκαπλάσιας αξίας, δηλαδή 20%.

Ενώ όφελος ίσο με 10% έχουν και οι τεράστιες περιουσίες που ξεπερνούν τα επταψήφια ποσά.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Θέλουν Μνημόνια για να εφαρμόσουν το πρόγραμμά τους

Τις ημέρες αυτές, και εν όψει της συνόδου που θα πάρει τις αποφάσεις για το ταμείο ανάκαμψης, η Ιταλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία εκδηλώνουν από κοινού έντονη διπλωματική κινητικότητα προκειμένου να διασφαλίσουν ότι η ενίσχυση στις χώρες του Νότου δεν θα συνοδεύεται από Μνημόνια και οικονομική επιτήρηση.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις