Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.1°C19.8°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.7°C17.0°C
1 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C17.1°C
3 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.8°C17.5°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
13.9°C16.9°C
0 BF 62%
Reuters: Κάτω από το 2% οι αποδόσεις των 10ετών ελληνικών ομολόγων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Reuters: Κάτω από το 2% οι αποδόσεις των 10ετών ελληνικών ομολόγων

Οι αποδόσεις των 10ετών ελληνικών ομολόγων υποχώρησαν σήμερα κάτω από το επίπεδο του 2%, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ότι το κόστος δανεισμού για μια οικονομία που κάποτε βρέθηκε αντιμέτωπη με μια χαώδη έξοδο από την ευρωζώνη είναι φθηνότερο από αυτό των ΗΠΑ, που είναι η μεγαλύτερη οικονομία και αγορά ομολόγων του κόσμου.

Την ίδια ώρα, οι αποδόσεις των γερμανικών ομολόγων υποχώρησαν σήμερα σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, παρασύροντας πτωτικά τις αποδόσεις και άλλων ευρωπαϊκών ομολόγων, καθώς μια σειρά από αποθαρρυντικά οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν προετοιμάζουν το έδαφος για τη σημερινή συνεδρίαση πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Ο γερμανικός δείκτης επιχειρηματικού κλίματος επιδεινώθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο τον Ιούλιο και διαμορφώθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2013, σύμφωνα με τη μηνιαία έρευνα του ινστιτούτου Ifo που ανακοινώθηκε σήμερα. Χθες, η έρευνα για τον προκαταρκτικό δείκτη Υπευθύνων Προμηθειών (PMI) έδειξε ότι η επιχειρηματική δραστηριότητα σε όλη την ευρωζώνη ήταν πολύ ασθενέστερη από την αναμενόμενη αυτό τον μήνα.

Αν και η πλειονότητα των οικονομολόγων σε έρευνα του Reuters αναμένουν μείωση των επιτοκίων μόνο τον Σεπτέμβριο, τα αδύναμα στοιχεία έχουν εντείνει τις πιέσεις στους αξιωματούχους της ΕΚΤ και έχουν οδηγήσει τις αποδόσεις των γερμανικών ομολόγων ακόμα περισσότερο σε αρνητικό έδαφος.

Σήμερα, οι αποδόσεις των 10ετών γερμανικών ομολόγων υποχώρησαν στο ιστορικά χαμηλό επίπεδο των μείον 44,3 μονάδων βάσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL