Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.8°C25.8°C
3 BF 44%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
18.5°C23.8°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
18.8°C22.1°C
3 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
23 °C
21.5°C23.8°C
4 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.1°C24.1°C
2 BF 43%
Ζήτημα αύξησης των τιμολογίων της ΔΕΗ θέτει ο αντιπρόεδρος της επιχείρησης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ζήτημα αύξησης των τιμολογίων της ΔΕΗ θέτει ο αντιπρόεδρος της επιχείρησης

Ζήτημα αναπροσαρμογής των τιμολογίων της ΔΕΗ τέθηκε σήμερα στο συνέδριο του Economist, από τους εκπροσώπους της επιχείρησης.

«Η αύξηση του κόστους για τα δικαιώματα εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα και για το φυσικό αέριο δεν καλύπτεται από τα τιμολόγια και αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ», ανέφερε ο αντιπρόεδρος της επιχείρησης, Γιώργος Ανδριώτης.

Ο ίδιος, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, πρόσθεσε ότι «καταλαβαίνω την κυβέρνηση, τόσο την προηγούμενη όσο και την παρούσα που δεν θέλουν να μετακυλιστεί η αύξηση του κόστους στους καταναλωτές. Αν είχε γίνει αυτό στο τέταρτο τρίμηνο του 2018, η ΔΕΗ θα μπορούσε να εκδώσει ομολογιακό δάνειο με ικανοποιητικούς όρους».

Πάντως ο κ. Ανδριώτης σημείωσε ότι η ΔΕΗ δεν καταρρέει, επισημαίνοντας πως από το 2015 το χρέος της ΔΕΗ έχει μειωθεί κατά 1 δισ. ευρώ, ενώ οι επενδύσεις πέρσι ήταν 750 εκατ. και φέτος θα διαμορφωθούν σε 790 εκατ. ευρώ.

Αναφερόμενος δε στον διαγωνισμό για την πώληση λιγνιτικών μονάδων που δεν προσέλκυσε ενδιαφέρον επενδυτών, είπε ότι αυτό συνέβη λόγω πολιτικής συγκυρίας ενώ υποστήριξε ότι ένα παραγωγικό μείγμα μαζί με υδροηλεκτρικά θα μηδενίσει την αξία των λιγνιτικών μονάδων και θα περιορίσει τον ανταγωνισμό.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Μάνος Μανουσάκης ανέφερε ότι ο Διαχειριστής θα είναι έτοιμος για το target model τον Δεκέμβριο και η αγορά συνολικά το δεύτερο τρίμηνο του 2020.

Τέλος ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ Στέφανος Οκταποδάς ανέφερε ότι αδικούν τους εργαζόμενους οι χαρακτηρισμοί για μπλακ άουτ όταν αναφέρονται σε διακοπές μικρής έκτασης και διάρκειας και ζήτησε κατανόηση για τις βλάβες.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL