Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Η HSBC για την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές

Εκτός της HSBC, η οποία καθοδήγησε τη διαδικασία, συμμετείχαν επίσης οι τράπεζες BNP Paribas, Bank of America Merrill Lynch, Citi, Deutsche Bank και Goldman Sachs

Η Ελλάδα διέθεσε σήμερα πενταετή κρατικά ομόλογα αξίας 3 δισεκ. ευρώ με επιτόκιο 4,625% στην πρώτη της έξοδο στις κεφαλαιαγορές από το 2014, όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Φρεντρίκ Γκαμπιζόν, ο οποίος χειρίστηκε τη διαδικασία της έκδοσης για λογαριασμό της τράπεζας HSBC.

Η ζήτηση για τα ομόλογα σε αυτή την έκδοση, που συνδύασε τόσο τη δημοπράτηση νέων τίτλων όσο και την ανταλλαγή πενταετών τίτλων που είχαν εκδοθεί το 2014, ανήλθε συνολικά στα 6,5 δισεκ. ευρώ, διευκρίνισε ο Γκαμπιζόν.

Αυτή η έκδοση έγινε στο πλαίσιο της σύναψης ενός κοινοπρακτικού δανείου. Αντίθετα με μια κλασική δημοπράτηση ομολόγων, που παίρνει τη μορφή ενός συστήματος δημοπράτησης, η έκδοση μέσω κοινοπρακτικού δανείου είναι πιο ευέλικτη. Τη διαδικασία χειρίστηκαν πολλές τράπεζες που ήλθαν σε επαφή με τους ενδιαφερόμενους επενδυτές.

Εκτός της HSBC, η οποία καθοδήγησε τη διαδικασία, συμμετείχαν επίσης οι τράπεζες BNP Paribas, Bank of America Merrill Lynch, Citi, Deutsche Bank και Goldman Sachs.

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια