Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.6°C
2 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
19 °C
15.6°C20.8°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.8°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.5°C24.8°C
2 BF 34%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.9°C22.3°C
3 BF 46%
Οι έξι επιθεωρητές του τραπεζικού συστήματος / Ιταλός ο πρόεδρος της Επιτροπής Επιλογής για το ΤΧΣ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Οι έξι επιθεωρητές του τραπεζικού συστήματος / Ιταλός ο πρόεδρος της Επιτροπής Επιλογής για το ΤΧΣ

Ο πρόεδρος της επιτροπής επιλογής για το ΤΧΣ Francesco Papadia

Συγκροτήθηκε, με απόφαση του υπουργού Οικονομικών, η Επιτροπή Επιλογής των μελών του Γενικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), η θητεία της οποίας ορίζεται για δύο έτη. Αξίζει να σημειωθεί πως η επιτροπή θα αξιολογήσει τα μέλη του ΤΧΣ, τα οποία με τη σειρά τους αναμένεται να επαναξιολογήσουν τις διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών!

Η Επιτροπή Επιλογής απαρτίζεται από τα εξής άτομα:

Francesco Papadia - πρόεδρος της Επιτροπής

Júlia Király - μέλος

Eric Rajendra - μέλος

Παναγιώτης Δουμάνογλου - μέλος

Αιμίλιος Αυγουλέας - μέλος

Peter Yngwe - μέλος

Μέλημα της επιτροπής θα είναι η ετήσια αξιολόγηση των μελών του Γενικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ταμείου, βάσει κριτηρίων που καθορίζει η ίδια και θα διασφαλίζουν την ορθή εφαρμογή του σκοπού τού Ταμείου σύμφωνα με τις αρμοδιότητες κάθε Οργάνου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΤΧΣ. Επίσης θα καθορίζουν την προεπιλογή των μελών του Γενικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ταμείου, το εύρος των αποδοχών τους, καθώς και τους λοιπούς όρους απασχόλησής τους.

Το who is who των μελών

Francesco Papadia: Ο πρόεδρος της Επιτροπής είναι Ιταλός και συνεργάζεται με το ινστιτούτο Bruegel. Την περίοδο 1998-2012 ήταν διευθυντής στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Προηγουμένως, κατείχε διευθυντική θέση στην τράπεζα Banca d´Italia.

Julia Kiraly: Το διάστημα 2007-2013 ήταν αναπληρώτρια διοικήτρια της κεντρικής τράπεζας της Ουγγαρίας, Από το 2013 είναι επικεφαλής στο International Business School της ουγγρικής πρωτεύουσας.

Eric Rajendra: Είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου και σύμβουλος χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων στην Παγκόσμια Τράπεζα, ενώ κατέχει επίσης τη θέση του Ανώτατου Συμβούλου της διοίκησης στον Διεθνή Οργανισμό Χρηματοδότησης (IFC).

Παναγιώτης Δουμάνογλου: Διετέλεσε στο παρελθόν διευθύνων σύμβουλος της Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδος έως το 2006, διευθυντής του Τμήματος Συγχωνεύσεων και Εξαγορών της Εθνικής Τράπεζας. Κατέχει MBA στα Χρηματοοικονομικά από το Πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ και πτυχίο Οικονομικής Επιστήμης από την ΑΣΟΕΕ.

Αιμίλιος Αυγουλέας: Ο Αιμίλιος Αυγουλέας είναι καθηγητής Διεθνούς Τραπεζικού Δικαίου και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου και μέλος της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών (ΕΑΤ). Ειδικεύεται σε θέματα που άπτονται της ρύθμισης των χρηματοοικονομικών αγορών, στο τραπεζικό δίκαιο και τη χρηματοοικονομική, καθώς και τη διεθνή οικονομική διακυβέρνηση.

Peter Yngwe: Την περίοδο 2007 - 2013, διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της Σουηδικού Οργανισμού Πιστώσεων Εξαγωγών (SEK).

Γ.Α.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL