Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Από το... 2015 η αύξηση της ροής χρηματοδότησης στον ιδιωτικό τομέα

Στις αρχές του 2015 θα αυξηθεί ο ρυθμός μεταβολής της πιστωτικής επέκτασης, όπως τόνισε o επικεφαλής οικονομολόγος της Alpha Bank, κ. Μ. Μασουράκης, μιλώντας στο Global Capital Forum, με θέμα τις επενδύσεις στην Ελλάδα, δείχνοντας με τον τρόπο αυτό ότι οι ελληνικές τράπεζες θα καθυστερήσουν...

Στις αρχές του 2015 θα αυξηθεί ο ρυθμός μεταβολής της πιστωτικής επέκτασης, όπως τόνισε o επικεφαλής οικονομολόγος της Alpha Bank, κ. Μ. Μασουράκης, μιλώντας στο Global Capital Forum, με θέμα τις επενδύσεις στην Ελλάδα, δείχνοντας με τον τρόπο αυτό ότι οι ελληνικές τράπεζες θα καθυστερήσουν χαρακτηριστικά στο να ενισχύσουν τη ρευστότητα και μάλιστα σε μια αγορά που "στενάζει".

Και αυτό γιατί προς το τέλος του 2014 αναμένεται, σύμφωνα με τον ίδιο, να φτάσουν τα καθυστερημένα δάνεια στο ανώτατο σημείο. Σημειώνεται ότι η PwC έχει εκτιμήσει ότι το μέγεθος των κόκκινων δανείων θα φτάσει στο ιλιγγιώδες ποσό των 84 δισ. ευρώ στο τέλος της τρέχουσας χρονιάς.

Παράλληλα, ο κ. Μασουράκης τόνισε ότι η ανεργία δεν θα απορροφηθεί τόσο σύντομα όσο αναμένεται.

Επίσης, ο ίδιος υπογράμμισε την αύξηση του όγκου λιανικών πωλήσεων για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια.

Τέλος, ο κ. Μασουράκης προέβλεψε ότι το ελληνικό ΑΕΠ θα αυξηθεί κατά 1% φέτος (αντί 0,6% που προβλέπει το ΥΠΟΙΚ).

Αναφερόμενος στην αγορά ακινήτων στην Ελλάδα, ο Μ. Μασουράκης τόνισε ότι ο κατασκευαστικός κλάδος είναι νεκρός και ειδικά η οικοδομή.

Παράλληλα, προέβλεψε ανάκαμψη του κλάδου ακινήτων και κατασκευών, αλλά από το 2015, καθώς κατά τη διάρκεια του 2014 αναμένεται να υπάρξει ακόμη μια μικρή πτώση τιμών στα ακίνητα.

Γ.Α.

Δείτε όλα τα σχόλια