Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Σε πτώση οι ελληνικές καταθέσεις...

Μεγάλη ανησυχία προκαλεί η συνεχιζόμενη συρρίκνωση των καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες, καθώς δεν γίνεται εν μέσω φημών για υποτιθέμενη έξοδο της χώρας μας από το ευρώ ή κάποιο άλλο τερατώδες σενάριο.

Μεγάλη ανησυχία προκαλεί η συνεχιζόμενη συρρίκνωση των καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες, καθώς δεν γίνεται εν μέσω φημών για υποτιθέμενη έξοδο της χώρας μας από το ευρώ ή κάποιο άλλο τερατώδες σενάριο. Η εξήγηση που δίνεται από τους ιθύνοντες είναι ότι οι πολίτες, μη αντέχοντας τη λαίλαπα του Μνημονίου που εφαρμόζει η κυβέρνηση, έχουν εξαντλήσει κάθε περιθώριο και σπεύδουν να πληρώσουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις από τα έτοιμα...

Την ίδια ώρα δεν προκύπτει από τα στοιχεία των τραπεζών και της ΤτΕ επιστροφή καταθέσεων από τις τράπεζες του εξωτερικού, ενώ στην εγχώρια τραπεζική αγορά δεν μπορεί να δημιουργηθεί επέκταση της καταθετικής βάσης. Έτσι η μηνιαία συρρίκνωσή της συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό, καθώς οι Έλληνες δεν φυγαδεύουν πλέον τα λεφτά τους στο εξωτερικό, χρησιμοποιούν ωστόσο τις αποταμιεύσεις για να εξοφλήσουν τους δυσθεώρητους φόρους και τα χαράτσια.

Από τον Σεπτέμβριο του 2013 έως και σήμερα οι καταθέσεις έχουν μειωθεί κατά 6 δισ. ευρώ και σύμφωνα με τα τραπεζικά στελέχη τα κεφάλαια αυτά έχουν κατευθυνθεί σε εξαιρετικά μεγάλο ποσοστό προς την αποπληρωμή χρεών στην εφορία και τα ταμεία.

Με βάση τα στοιχεία, από τον Ιούνιο του 2012 έως τον Μάρτιο του 2013, οι καταθέσεις αυξήθηκαν κατά 14 δισ. ευρώ, από 150 δισ. ευρώ τον Ιούνιο του 2012 σε 164 δισ. ευρώ τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε παρατηρείται μείωση, η οποία έγινε μεγαλύτερη από τον Σεπτέμβριο έως και σήμερα.

Γ.Α.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Δημόσια υγεία και κυβερνητική ανεπάρκεια

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επένδυσε πάρα πολλά στην επιτυχημένη διαχείριση της καραντίνας. Επιτυχημένη φυσικά μόνο από ιατρικής πλευράς, γιατί την ίδια περίοδο υπήρξαν τουλάχιστον δύο καραμπινάτα σκάνδαλα -η λίστα Πέτσα και οι πλατφόρμες κατάρτισης...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις