Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.9°C20.9°C
2 BF 45%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.9°C19.5°C
2 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
15.5°C19.3°C
1 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.9°C19.6°C
2 BF 51%
Από το Ελεγκτικό Συνέδριο / "Μπλόκο" στην πώληση των 28 ακινήτων σε Εθνική Πανγαία και Eurobank Properties
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Από το Ελεγκτικό Συνέδριο / "Μπλόκο" στην πώληση των 28 ακινήτων σε Εθνική Πανγαία και Eurobank Properties

"Μπλόκο" στην υπογραφή της σύμβασης για την πώληση και επαναμίσθωση 28 κτηρίων του Δημοσίου στις επενδυτικές εταιρείες ακινήτων Εθνική Πανγαία και Eurobank Properties, μέσω του διαγωνισμού του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων, βάζει το Ελεγκτικό Συνέδριο. Ειδικότερα, όπως ανέφερε χθεσινή ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ, "κοινοποιήθηκε στο ΤΑΙΠΕΔ πράξη του αρμόδιου τριμελούς κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με την οποία κωλύεται προσωρινά η υπογραφή της σύμβασης πώλησης και μίσθωσης των 28 ακινήτων του Ελληνικού Δημοσίου", προσθέτοντας ότι το Ταμείο θα ασκήσει αίτηση ανάκλησης κατά της εν λόγω πράξης, εντός της νόμιμης προθεσμίας.

Οι ενστάσεις...

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Ελεγκτικό Συνέδριο έχει εγείρει ορισμένα ζητήματα για τα οποία ζητάει διευκρινίσεις από το Ταμείο Επενδύσεων και από την Εθνική Πανγαία και την Eurobank Properties. Επόμενο είναι η επικύρωση της συναλλαγής να καθυστερήσει, καθώς είναι βέβαιο πως οι υπογραφές δεν θα πέσουν έως το τέλος του μήνα, όπως αρχικά προγραμματιζόταν.

Κύκλοι του ΤΑΙΠΕΔ ανέφεραν ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο ζήτησε διευκρινίσεις για τεχνικού χαρακτήρα ζητήματα που σχετίζονται με την αγορά από τους επενδυτές και επαναμίσθωση στο Δημόσιο των 24 ακινήτων. Μάλιστα, εκτιμούν ότι μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες το ΤΑΙΠΕΔ θα υποβάλει την αίτηση ανάκλησης κατά της πράξης του αρμόδιου τριμελούς κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Αναφορικά με τα ακίνητα, πρόκειται για κτήρια που στεγάζουν δημόσιες υπηρεσίες (από την Ασφάλεια Αττικής μέχρι εφορίες) τα οποία πωλούνται μέσω του ΤΑΙΠΕΔ και στον σχετικό διαγωνισμό είχαν επικρατήσει οι δύο εταιρείες. Για το πρώτο χαρτοφυλάκιο, πλειοδότης με τίμημα 115,5 εκατ. ευρώ αναδείχθηκε η Εθνική Πανγαία. Για το δεύτερο χαρτοφυλάκιο, πλειοδότης με τίμημα 145,810 εκατ. ευρώ αναδείχθηκε η Eurobank Properties.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΟΥΡΙΔΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL