Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.2°C22.9°C
3 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
14 °C
11.3°C16.6°C
1 BF 88%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
18.8°C28.2°C
6 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
28 °C
26.1°C27.8°C
6 BF 26%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.0°C
4 BF 94%
Συνεχίζεται η αναζήτηση αδήλωτων εισοδημάτων από την ΑΑΔΕ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συνεχίζεται η αναζήτηση αδήλωτων εισοδημάτων από την ΑΑΔΕ

Συνεχίζεται η διαδικασία υποβολής στοιχείων χρηματοοικονομικών λογαριασμών που τηρούν φορολογικοί κάτοικοι του εξωτερικού από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της χώρας προς την ΑΑΔΕ, στο πλαίσιο της αυτόματης ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ της Ελλάδας και κρατών – μελών της ΕΕ καθώς και τρίτων χωρών.

Ήδη κατά το προηγούμενο έτος διενεργήθηκε από την ΑΑΔΕ η πρώτη ανταλλαγή πληροφοριών με όσες δικαιοδοσίες είχε τεθεί σε ισχύ και εφαρμογή το σχετικό νομικό πλαίσιο.

Η εν λόγω διαδικασία, αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τις 15/6, στην περίπτωση κρατών μελών της ΕΕ και τρίτων χωρών (πλην των ΗΠΑ) και έως τις 20/6, στην περίπτωση των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σύμφωνα με την Ανεξάρτητη Αρχή τα στοιχεία πρόκειται να αποσταλούν στις ενδιαφερόμενες δικαιοδοσίες έως το τέλος Σεπτεμβρίου, ανταποκρινόμενη στις διεθνείς της υποχρεώσεις εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της αυτόματης ανταλλαγής πληροφοριών χρηματοοικονομικών λογαριασμών, η ΑΑΔΕ λαμβάνει εντός του ίδιου διαστήματος αντίστοιχες πληροφορίες από κράτη μέλη της ΕΕ και τρίτες χώρες για φορολογικούς κατοίκους Ελλάδας, γεγονός που αναμένεται να συμβάλλει στο εντοπισμό αδήλωτων εισοδημάτων στην Ελλάδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL