Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

ΕΝΦΙΑ: Τα λάθη "διορθώθηκαν", η φοροαφαίμαξη παραμένει

Ούτε πρόβλεψη για έκπτωση στα ξενοίκιαστα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα υπάρχει σύμφωνα με πληροφορίες στο τελικό κείμενο, παρά την φημολογηθείσα τις τελευταίες ημέρες έκπτωση 30% αλλά ούτε και η διαρροή περί 7 δόσεων για την καταβολή του φόρου ακινήτων μετουσιώθηκε σε απόφαση.

"Ωδινεν όρος και έτεκεν μυν" η περιβόητη "διόρθωση" λαθών και αδικιών στον ΕΝΦΙΑ. Ούτε πρόβλεψη  για έκπτωση στα ξενοίκιαστα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα υπάρχει σύμφωνα με πληροφορίες στο τελικό κείμενο, παρά την φημολογηθείσα τις τελευταίες ημέρες έκπτωση 30% (κάποια δημοσιεύματα μάλιστα έκαναν λόγο ακόμη και για 50%) αλλά ούτε και η διαρροή περί 7 δόσεων για την καταβολή του φόρου ακινήτων μετουσιώθηκε σε απόφαση.

Και σαν να μην αρκούσε αυτή η κυβερνητική προσήλωση στις -απαγορευτικές για ουσιαστικές ελαφρύνσεις- εντολές της τρόικας, ήλθε ως επιστέγασμα των αμετακίνητων φορομπηχτικών σχεδιασμών η απόφαση της κυβέρνησης να μην πέσουν οι εισπράξεις εσόδων από ΕΝΦΙΑ κάτω του στόχου του προϋπολογισμού (2,65 δισ. ευρώ). Ουσιαστικά δηλαδή, δεν αλλάζει η επιβάρυνση που θα υποστούν οι ιδιοκτήτες σε σύγκριση με τους αρχικούς υπολογισμούς κυβέρνησης και τρόικας.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στο σημερινό φύλλο της «ΑΥΓΗΣ»

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Τα ψέματα κάποτε τελειώνουν

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συμπλήρωσε 100 μέρες. Ο απολογισμός είναι μια πολιτική fast track, που έχει στόχο βασικά τρεις στόχους. Την παλινόρθωση του παλαιοκομματισμού, την εξυπηρέτηση κάθε είδους συμφερόντων και την επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο