Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.0°C25.9°C
3 BF 34%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.4°C26.5°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C24.4°C
2 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.7°C21.0°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
24.0°C24.0°C
1 BF 40%
Γ.Στόλτενμπεργκ: Εξαιρετικό η Βόρεια Μακεδονία να γίνει πλήρες μέλος του ΝΑΤΟ μέσα στο 2019
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γ.Στόλτενμπεργκ: Εξαιρετικό η Βόρεια Μακεδονία να γίνει πλήρες μέλος του ΝΑΤΟ μέσα στο 2019

Την ελπίδα ότι η Βόρεια Μακεδονία θα μπορέσει να γίνει πλήρες μέλος του ΝΑΤΟ πριν το τέλος του έτους εξέφρασε ο γενικός γραμματέας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα ενόψει της διήμερης υπουργικής συνόδου του ΝΑΤΟ.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το πόσο γρήγορα προχωράει η ένταξη της γειτονικής χώρας, ο Γ.Στόλτενμπεργκ υπογράμμισε ότι έχει ξεκινήσει ήδη η διαδικασία επικύρωσης και ότι «πηγαίνει αρκετά γρήγορα».

«Θα ήταν εξαιρετικό να μπορέσουν να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες στα εθνικά κοινοβούλια μέχρι τον Δεκέμβριο, όταν θα έχουμε τη διάσκεψη ηγετών του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο, αλλά αν όχι, περιμένω να συμβεί πολύ σύντομα», επισήμανε, ο ίδιος σημειώνοντας ότι «η Βόρεια Μακεδονία βρίσκεται σε τροχιά πλήρους ένταξης πληρώντας τα πρότυπα του ΝΑΤΟ».

Καταλήγοντας,ο γγ του NATO τόνισε ότι πλέον έχει συμφωνηθεί ότι η Βόρεια Μακεδονία θα γίνει το 30ο μέλος της Συμμαχίας καθώς «το δύσκολο ζήτημα του ονόματος έχει λυθεί κάτι που οφείλεται στο θάρρος που έδειξαν ο Αλ.Τσίπρας και ο Ζ.Ζάεφ».

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL