Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σκόνη
19 °C
17.1°C20.4°C
2 BF 82%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ομίχλη
14 °C
12.1°C16.6°C
1 BF 92%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
16.0°C17.7°C
3 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
19 °C
18.3°C19.3°C
2 BF 87%
ΛΑΡΙΣΑ
Ομίχλη
13 °C
12.9°C14.1°C
0 BF 100%
Τραμπ και Ερντογάν συζήτησαν για την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από τη Συρία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τραμπ και Ερντογάν συζήτησαν για την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από τη Συρία

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Αμερικανός ομόλογός του Ντόναλντ Τραμπ συμφώνησαν σε τηλεφωνική επικοινωνία τους, την Πέμπτη, η αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία να πραγματοποιηθεί σε συμφωνία με τα κοινά συμφέροντα των δύο χωρών.

Οι δύο ηγέτες επίσης συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις στη Συρία και συμφώνησαν σε μια πολιτική επίλυση της εμπόλεμης σύρραξης στην αραβική χώρα, ανέφερε το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, προσθέτοντας πως Ερντογάν και Τραμπ παράλληλα συμφώνησαν στη βελτίωση των οικονομικών σχέσεων Άγκυρας - Ουάσινγκτον.

Οι ΗΠΑ θα διατηρήσουν στη Συρία περίπου 200 στρατιωτικούς, σε «ειρηνευτικό» ρόλο

Οι ΗΠΑ θα διατηρήσουν μια «μικρή» ομάδα, περίπου «200 στρατιωτικών» στη Συρία, σε «ειρηνευτικό» ρόλο, για απροσδιόριστη χρονική περίοδο μετά την αποχώρηση της δύναμής τους που είναι ανεπτυγμένη στο ανατολικό τμήμα της χώρας, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος την Πέμπτη (τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Παρασκευή ώρα Ελλάδας).

«Μια μικρή ομάδα περίπου 200 (στρατιωτικών) σε ειρηνευτικό ρόλο θα παραμείνει στη Συρία για μια χρονική περίοδο», ενημέρωσε η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας Σάρα Χάκαμπι Σάντερς με λακωνική ανακοίνωση Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα.

 Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την απόφασή του να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από τη Συρία τον Δεκέμβριο.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL