Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
12.3°C15.9°C
2 BF 88%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ψιχάλες μικρής έντασης
13 °C
10.8°C14.4°C
5 BF 77%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.1°C
4 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.9°C18.8°C
3 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
0 BF 100%
Μ.Πομπέο: Ενδεχόμενο άρσης ορισμένων κυρώσεων προς την Τουρκία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μ.Πομπέο: Ενδεχόμενο άρσης ορισμένων κυρώσεων προς την Τουρκία

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο άρσης ορισμένων κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στην Τουρκία ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, μετά την απελευθέρωση του πάστορα Άντριου Μπράνσον, την περασμένη εβδομάδα.

«Θα αποφασίσουμε σύντομα», δήλωσε ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του ταξιδιού από την Άγκυρα στην Ουάσινγκτον. Νωρίτερα σήμερα ο Μ.Πομπέο συναντήθηκε στην Άγκυρα με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. 

Ο ίδιος σημείωσε επίσης ότι ορισμένες από τις κυρώσεις συνδέονται άμεσα με την υπόθεση του Ά.Μπράνσον, καθώς είχαν επιβληθεί με αφορμή την άρνηση της Τουρκίας να τον αποφυλακίσει.

«Είναι επομένως λογικό να τις άρουμε, όμως δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση και πρέπει να το συζητήσω με τον Ντ.Τραμπ», πρόσθεσε ο ίδιος.

Σύμφωνα μετο ΑΜΠΕ, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, μολονότι χαιρέτισε την απελευθέρωση του Μπράνσον, εξέφρασε επίσης την ανησυχία του για άλλους Αμερικανούς που κρατούνται στην Τουρκία, όπως για έναν Τουρκοαμερικανό επιστήμονα, πρώην εργαζόμενο στη NASA.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL