Live τώρα    
12°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
10.3°C12.4°C
4 BF 85%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
10.4°C13.3°C
3 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.0°C13.2°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.3°C
0 BF 93%
Στους 12 οι νεκροί από το πέρασμα του κυκλώνα Μάικλ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στους 12 οι νεκροί από το πέρασμα του κυκλώνα Μάικλ

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Φλόριντα, την Τζόρτζια, τη Βόρεια Καρολίνα και τη Βιρτζίνια, από το πέρασμα του κυκλώνα Μάικλ στις ΗΠΑ, με τις αρχές να σημειώνουν ότι ενδέχεται να αυξηθεί ο αριθμός των νεκρών.

Διασώστες στη Φλόριντα προσπαθούν να παραμερίσουν συντρίμμια για να εντοπίσουν παγιδευμένους κατοίκους.

«Περιμένω πως ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί», δήλωσε στο CNN ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων (FEMA) Μπροκ Λονγκ. «Ελπίζουμε ότι δεν θα αυξηθεί δραματικά», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Είναι ΟΚ αν θέλεις να ζήσεις στην ακτή ή πάνω σ' ένα βουνό όπου σημειώνονται πυρκαγιές ή ό,τι άλλο, όμως οι κατασκευές σου πρέπει να έχουν υψηλότερες προδιαγραφές», δήλωσε Μπ.Λονγκ προσθέτοντας ότι «αν είναι να ανοικοδομήσουμε, ας το κάνουμε σωστά».

Ο κυκλώνας Μάικλ εξασθένησε προχωρώντας προς τις νοτιοανατολικές ΗΠΑ, ωστόσο εξακολουθεί να συνοδεύεται από ισχυρούς ανέμους και καταρρακτώδεις βροχές που προκαλούν πλημμύρες στην Τζόρτζια, τη Βόρεια και τη Νότια Καρολίνα και τη Βιρτζίνια.

Σύμφωνα με το το Εθνικό Κέντρο παρακολούθησης των κυκλώνων (NHC), νωρίς σήμερα το πρωί είχε μετακινηθεί προς τον Ατλαντικό ωκεανό βορειοανατολικά του Νόρφολκ.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, η ηλεκτροδότηση είχε διακοπεί σήμερα το πρωί σε 1,1 εκατ. σπίτια και επιχειρήσεις από τη Φλόριντα μέχρι τη Βιρτζίνια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL