Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.1°C24.5°C
4 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.3°C20.3°C
4 BF 42%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.8°C20.5°C
4 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.9°C22.5°C
5 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.8°C23.5°C
4 BF 31%
Τουρκία: Αποφυλάκιση Γερμανού ενόψει της επίσκεψης Ερντογάν στο Βερολίνο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τουρκία: Αποφυλάκιση Γερμανού ενόψει της επίσκεψης Ερντογάν στο Βερολίνο

Στην αποφυλάκιση ενός ακόμη Γερμανού πολίτη προχώρησαν οι αρχές την Τουρκία, μία εβδομάδα πριν από την επίσημη επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στο Βερολίνο.

Όπως γνωστοποίησε το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών την Παρασκευή, η αποφυλάκιση αυτή μειώνει τον αριθμό των Γερμανών οι οποίοι παραμένουν φυλακισμένοι στην Τουρκία για πολιτικούς λόγους σε πέντε.

Συνολικά 35 υπήκοοι της Γερμανίας συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση στην Τουρκία μετά το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016.

Οι περισσότεροι κατηγορήθηκαν ότι ήταν μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης, καθώς και Γκιουλενιστές.

Το ΥΠΕΞ της Γερμανίας δεν έδωσε επιπλέον λεπτομέρειες για τον άνδρα που αποφυλακίστηκε. Η εκπρόσωπος του υπουργείου περιορίστηκε να διευκρινίσει πως αποφυλακίστηκε την Πέμπτη κατόπιν δικαστικής απόφασης.

Οι συλλήψεις και οι φυλακίσεις Γερμανών επιδείνωσαν τις σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες μετά την απόπειρα επιβολής στρατιωτικού καθεστώτος. Οι συνεχιζόμενες κρατήσεις συνεχίζουν να αποτελούν το μεγαλύτερο εμπόδιο, από τη σκοπιά της Γερμανίας, ως προς την εξομάλυνση των διμερών σχέσεων.

Τρία μέλη της κυβέρνησης της Τουρκίας επισκέφθηκαν το Βερολίνο την Παρασκευή, ενόψει της επίσημης επίσκεψης του Ερντογάν, την Πέμπτη. Ανάμεσά τους ο υπουργός Οικονομικών, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, γαμπρός και προαλειφόμενος διάδοχός του, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Ο Μπ.Αλμπαϊράκ δήλωσε μετά την άφιξή του στο Βερολίνο ότι διαβλέπει την έναρξη μιας νέας εποχής στις σχέσεις των δύο χωρών. «Αφήσαμε τις εντάσεις πίσω μας», υποστήριξε.

Ο υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας συναντήθηκε με τον ομόλογό του Όλαφ Σολτς και με τον υπουργό Οικονομίας της Γερμανίας Πέτερ Αλτμάιερ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL