Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
16.0°C20.9°C
3 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.2°C21.1°C
4 BF 42%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.6°C18.8°C
5 BF 58%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.6°C19.8°C
5 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
2 BF 56%
Σφαγή παιδιών στην Υεμένη από αεροπορική επιδρομή (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σφαγή παιδιών στην Υεμένη από αεροπορική επιδρομή (Video)

Τουλάχιστον 29 παιδιά έχασαν τη ζωή τους και επιπλέον 30 τραυματίστηκαν στην Υεμένη, όταν αεροπορική επιδρομή έπληξε σχολικό λεωφορείο, όπως ανακοίνωσε η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού. Η ευθύνη για την επίθεση αποδίδεται στη στρατιωτική συμμαχία υπό τη Σαουδική Αραβία. Ο ΟΗΕ ζήτησε άμεση και ανεξάρτητη έρευνα, για την επιδρομή.

Η πλειονότητα των θυμάτων της επίθεσης είναι παιδιά. Τουλάχιστον 29 παιδιά ηλικίας κάτω των 15 ετών είναι ανάμεσα στους νεκρούς.

https://www.youtube.com/embed/jpU4IGcKhn8

«Οι σοροί 29 παιδιών ηλικίας κάτω των 15 ετών» διακομίστηκαν σε νοσοκομείο της επαρχίας Σααντά, που λειτουργεί με τη βοήθεια της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού, ενώ μεταφέρθηκαν εκεί και «48 τραυματίες, μεταξύ αυτών 30 παιδιά», ανέφερε η ανθρωπιστική οργάνωση στον λογαριασμό της στο Twitter.

Ο συνασπισμός διεθνών δυνάμεων υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας επιβεβαίωσε ότι διεξήχθη μια «νόμιμη» στρατιωτική επιχείρηση στην περιοχή.

«Σύμφωνα με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο, οι πολίτες πρέπει να προστατεύονται κατά τη διάρκεια των συρράξεων» τονίζει η ICRC.

«Και πάλι, πολλά παιδιά σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν όταν ένα σχολικό λεωφορείο στοχοθετήθηκε σε μια επίθεση στη βόρεια Υεμένη. Όλα τα παιδιά ήταν ηλικίας κάτω των 15 ετών. Άραγε ο κόσμος πραγματικά χρειάζεται να βλέπει περισσότερα αθώα παιδιά να σκοτώνονται για να μπει ένα τέλος σε αυτόν τον σκληρό πόλεμο στην Υεμένη;» είπε ο διευθυντής του Ταμείου των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά (Unicef) για τη Μέση Ανατολή Γκέερτ Κάπελερ.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ των ΗΠΑ ζήτησε σήμερα από το συνασπισμό των διεθνών δυνάμεων υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας να διερευνήσει τις αεροπορικές επιδρομές στην Υεμένη που σκότωσαν δεκάδες αμάχους, στην πλειονότητα τους παιδιά.

«Ασφαλώς μας ανησυχούν οι αναφορές για μια επίθεση που είχε αποτέλεσμα θάνατο αμάχων. Καλούμε τη σαουδαραβικό συνασπισμό να διεξαγαγάγει μια ενδελεχή και διαφανή έρευνα για το περιστατικό», δήλωσε κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων η εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ Χέδερ Ναουέρτ.

ΟΗΕ:«Άμεση και ανεξάρτητη έρευνα» για την επιδρομή στην Υεμένη

Ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες απηύθυνε έκκληση την Πέμπτη να διενεργηθεί μια «άμεση και ανεξάρτητη» έρευνα για τον θάνατο τουλάχιστον 50 ανθρώπων, εκ των οποίων 29 ήταν παιδιά, σε μια αεροπορική επιδρομή η οποία έπληξε μεταξύ άλλων σχολικό λεωφορείο στη βόρεια Υεμένη, η ευθύνη για την οποία αποδίδεται στη στρατιωτική συμμαχία υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας.

Ο Γκουτέρες «καταδικάζει» την επιδρομή στη Σαάντα και «καλεί (να διενεργηθεί) μια άμεση και ανεξάρτητη έρευνα», ενώ προτρέπει όλα τα μέρη στη σύρραξη να φροντίζουν να μην πλήττονται «άμαχοι (...) κατά τη διεξαγωγή στρατιωτικών επιχειρήσεων», ανέφερε σε ανακοίνωση την οποία έδωσε στη δημοσιότητα ο Φαρχάν Χακ, ένας εκπρόσωπος του ΟΗΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΕΡΤ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL