Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.6°C23.1°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ψιχάλες
17 °C
14.1°C19.6°C
3 BF 72%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
14.0°C16.0°C
5 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.9°C23.8°C
2 BF 46%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.0°C15.9°C
0 BF 72%
Τουρκία: Άλλη μία καταδικαστική απόφαση για δημοσιογράφο της Cumhuriyet
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τουρκία: Άλλη μία καταδικαστική απόφαση για δημοσιογράφο της Cumhuriyet

Σε φυλάκιση δύο ετών και τριών μηνών, καταδικάστηκε η δημοσιογράφος της Cumhuriyet, Τζανάν Τζοσκούν, καθώς κρίθηκε ένοχη ότι έθεσε σε κίνδυνο αξιωματούχους «επιφορτισμένους με τη μάχη εναντίον της τρομοκρατίας».

Η Τζ.Τζοσκούν, επιφορτισμένη με το δικαστικό ρεπορτάζ, καταδικάστηκε από δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης διότι «στοχοποίησε αξιωματούχο που ήταν επιφορτισμένος με την μάχη εναντίον της τρομοκρατίας», έγραψε η Cumhuriyet.

Στο στόχαστρο των αρχών βρέθηκε άρθρο της στο οποίο κατονόμαζε εισαγγελέα και αυτόπτες μάρτυρες παρά τους περιορισμούς που είχε, αναφορικά με υπόθεση σε βάρος δικηγόρων που συμμετείχαν στην ομάδα υπεράσπισης δύο πανεπιστημιακών που βρίσκονταν σε απεργία πείνας.

Οι δύο ακαδημαϊκοί, η Νουρίγιε Γκιουλμέν και ο Σεμίχ Οζακτσά, όπως και οι συνήγοροί τους, κατηγορήθηκαν για διασυνδέσεις με ακροαριστερή οργάνωση, DHKP-C, που θεωρείται «τρομοκρατική» από την Άγκυρα.

Ο Σ.Οζακτσά απαλλάχθηκε, ενώ η Ν.Γκιουλμέν καταδικάστηκε σε κάθειρξη άνω των έξι ετών, αποφυλακίστηκε, ωστόσο, αναμένοντας την εκδίκαση της έφεσής της.

Η καταδικαστική απόφαση «δεν σημαίνει ότι πρέπει να φοβάμαι» είπε η Τζοσκούν, όπως έγραψε η αντιπολιτευόμενη εφημερίδα BirGün. «Το αντίθετο, πρέπει να συνεχίζω τη δημοσιογραφία. Κι αυτό ακριβώς σκοπεύω να κάνω».

«Άλλη μια καταδίκη εναντίον της ελευθερίας του Τύπου» σχολίασε στο twitter ο βουλευτής Σεζγκίν Τανρικουλού (CHP).

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL