Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
11.8°C16.2°C
1 BF 80%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
9.9°C14.1°C
1 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
15 °C
11.0°C14.9°C
2 BF 78%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.1°C17.5°C
2 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
8.9°C11.9°C
0 BF 100%
Οργή στους Δημοκρατικούς για τις δηλώσεις Ντ.Τραμπ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Οργή στους Δημοκρατικούς για τις δηλώσεις Ντ.Τραμπ

Στην "ανοησία" των προηγούμενων αμερικανικών κυβερνήσεων απέδωσε τις εχθρικές σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας ο Ντόναλντ Τραμπ στη συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν, με αποτέλεσμα να την οργισμένη αντίδραση στους Δημοκρατικούς.

Λίγες ημέρες αφότου ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μιούλερ παρέπεμψε 12 Ρώσους πράκτορες για την κλοπή εγγράφων από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του Δημοκρατικού Κόμματος πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2016, ο Τραμπ προσήλθε στις συνομιλίες με τον Πούτιν χωρίς να ασκήσει καμία κριτική στη Μόσχα για την εν λόγω υπόθεση.

Βουλευτής του κόμματος των Δημοκρατικών κατηγόρισε τον Τραμπ ότι έχει μετατρέψει τον Λευκό Οίκο σε "προπαγανδιστικό όργανο του Κρεμλίνου".

Παράλληλα, διεθνή μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι δημοκρατικοί κατηγορούν τον πρόεδρο των ΗΠΑ ότι στις δηλώσεις του το τελευταίο διάστημα, δεν περιλαμβανόταν κανένα από τα θέματα που έχουν φέρει τις ρωσοαμερικανικές σχέσεις στο χαμηλότερο επίπεδό τους από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου.

Την προσάρτηση της Κριμαίας, τη στήριξη της Μόσχας στο καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, την φερόμενη ανάμιξη της Ρωσίας στις αμερικανικές αλλά και σε ευρωπαϊκές εκλογές καθώς επίσης και στη δηλητηρίαση με τον νευροτοξικό παράγοντα Νόβιτσοκ δύο Ρώσων και δύο Βρετανών στη Βρετανία.

«Η σχέση μας με τη Ρωσία είναι τεταμένη λόγω των όλων αυτών των πολύ κακόβουλων ενεργειών για τις οποίες αρνείται να εγκαλέσει τη Ρωσία. Μολονότι οι σχέσεις ήταν κακές κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, τουλάχιστον τότε η προεδρία των ΗΠΑ δεν ήταν προπαγανδιστικό όργανο του Κρεμλίνου», έγραψε στο Twitter ο Δημοκρατικός βουλευτής Γκρέγκορι Μικς, που είναι μέλος της Επιτροής Εξωτερικών Υποθέσεων.

Με ένα ειρωνικό «τιτίβισμα» σχολίασε τις δηλώσεις Τραμπ και η Χίλαρι Κλίντον: «Θαυμάσιο Μουντιάλ. Ερώτηση για τον πρόεδρο Τραμπ καθώς θα συναντά τον Πούτιν: Ξέρεις για ποια ομάδα παίζεις;», έγραψε χαρακτηριστικά.

Αντιδράσεις και στους Ρεπουμπλικανούς

Ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκρέιαμ, από τα πλέον υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματος και μέλος της Επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων της Γερουσίας, υποστήριξε ότι η «απόδοση» του Ντ.Τραμπ στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν, στέλνει στη Μόσχα μήνυμα «αδυναμίας».

«Χαμένη ευκαιρία από τον πρόεδρο Τραμπ» χαρακτήρισε ο Λ.Γκρέιαμ, με ανάρτησή του στο Twitter, το γεγονός ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν επέρριψε ευθύνες στη Ρωσία για την ανάμιξή της στις εκλογές του 2016 και δεν έστειλε «ισχυρή προειδοποίηση» προς τη Μόσχα για τη στάση της σε μελλοντικές εκλογικές διαδικασίες.

«Αυτή η απάντηση από τον πρόεδρο Τραμπ θα θεωρηθεί από τη Ρωσία ως ένδειξη αδυναμίας και θα δημιουργήσει πολλά περισσότερα προβλήματα απ' όσα επιλύει», πρόσθεσε ο ίδιος.

Αργότερα, «επαίσχυντες» χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Ντ.Τραμπ και ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Τζεφ Φλέικ.

«Ποτέ δεν πίστευα ότι κάποια μέρα θα έβλεπα τον Αμερικανό πρόεδρό μας να στέκει στο ίδιο βάθρο με τον Ρώσο πρόεδρο και να επιρρίπτει ευθύνες στις Ηνωμένες Πολιτείες για τη ρωσική επιθετικότητα. Αυτό είναι αισχρό» έγραψε ο Τζ.Φλέικ στο Twitter.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL