Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Να μην συνάψει μονομερείς συμφωνίες με τη Ρωσία προειδοποιεί τον Ντ.Τραμπ ο Γερμανός ΥΠΕΞ

ΑΜΠΕ

«Αυτός που προσβάλλει τους εταίρους του, κινδυνεύει να χάσει στο τέλος. Οι μονομερείς συμφωνίες σε βάρος των ίδιων των εταίρων στο τέλος θα πλήξουν τις ΗΠΑ», σημείωσε ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας, Χάικο Μάας

Να μην προχωρήσει σε μονομερείς συμφωνίες με τη Ρωσία προειδοποίησε τον Ντόναλντ Τραμπ ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας, κάνοντας λόγο για συμφωνίες οι οποίες θα έπλητταν τους δυτικούς συμμάχους των ΗΠΑ.

«Αυτός που προσβάλλει τους εταίρους του, κινδυνεύει να χάσει στο τέλος. Οι μονομερείς συμφωνίες σε βάρος των ίδιων των εταίρων στο τέλος θα πλήξουν τις ΗΠΑ», σημείωσε ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ πρόκειται να συναντηθεί αύριο στο Ελσίνκι με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, κατηγόρησε την περασμένη εβδομάδα τη Γερμανία ότι είναι «όμηρος» της Ρωσίας λόγω της εξάρτησής την από το ρωσικό φυσικό αέριο.

Στη συνέχεια, στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, άσκησε πιέσεις στους συμμάχους του να υπερδιπλασιάσουν τις αμυντικές δαπάνες τους.

Την Πέμπτη, ο Τραμπ χαρακτήρισε τον Πούτιν "ανταγωνιστή" παρά "εχθρό" και είπε ότι αναμένει πως θα τα πάνε καλά στην πρώτη σύνοδο κορυφής μεταξύ τους στο Ελσίνκι. Είπε επίσης ότι η συνάντηση με τον Ρώσο ηγέτη ίσως αποδειχθεί το ευκολότερο μέρος της ευρωπαϊκής περιοδείας του.

Ο Μάας χαιρέτισε τη σύνοδο κορυφής, στην οποία ο Τραμπ θέλει να θέσει το θέμα της μείωσης των πυρηνικών όπλων. "Ανέκαθεν λέγαμε ότι χρειαζόμαστε διάλογο με τη Ρωσία. Για αυτό είναι καλό πράγμα η Ουάσινγκτον και η Μόσχα να συνομιλούν", είπε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild am Sonntag, σχολιάζοντας ότι θα ήταν επίσης θετική εξέλιξη αν από τη σύνοδο κορυφής δινόταν μια ώθηση προς την κατεύθυνση του πυρηνικού αφοπλισμού.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Κυβέρνηση συνοπτικών διαδικασιών

Η Ν.Δ. ή είναι μεθυσμένη από την επάνοδο στην εξουσία και λαφυραγωγεί ασύστολα ή έχει καβαλήσει το καλάμι και νομίζει ότι το κράτος τής ανήκει, οπότε δεν αισθάνεται την ανάγκη να δικαιολογήσει τις αποφάσεις της ή να τηρήσει κάποια προσχήματα.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο